Antena 3 CNN Timp liber Film MOARTEA care a şocat lumea filmului. Din ce cauză a murit actorul Philip Seymour Hoffman

MOARTEA care a şocat lumea filmului. Din ce cauză a murit actorul Philip Seymour Hoffman

MOARTEA care a şocat lumea filmului. Din ce cauză a murit actorul Philip Seymour Hoffman
de O.P.    |    03 Feb 2014   •   06:03

Lumea filmului este în stare de şoc după moartea unuia din cei mai iubiţi actori de la Hollywood: Philip Seymour Hoffman, la vârsta de numai 46 de ani. Corpul neînsufleţit al actorului a fost găsit în locuinţa sa din New York şi toate indiciile arată că decesul a fost provocat de droguri.

Philip Seymour Hoffman avea, deja, o carieră bogată pe scenă şi ecran în 2005, când a fost distins cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote, în filmul biografic ce-i era dedicat.

Hoffman s-a afirmat atât în filme pentru publicul larg cât şi în producţii independente. Personajele sale erau adesea negative sau cu un psihic complex, dar a strălucit şi în roluri pozitive. A mai fost nominalizat de trei ori la Oscar şi a primit alte trofee importante. Luna trecută, la festivalul Sundance, Hoffman vorbea cu multă căldură despre ultimul său rol.

Dar Philip Seymour Hoffman ducea, în acelaşi timp, o luptă grea cu drogurile. El recunoştea că, în tinereţe, a consumat orice drog pe care îl găsea. A reuşit să se elibereze de dependenţă dar, după 23 de ani, a recidivat iar anul trecut s-a internat într-o clinică de dezintoxicare. Tratamentul nu pare să fi avut succes: când a fost găsit fără viaţă, Hoffman avea în venă un ac de seringă iar alături, plicuri cu urme de heroină. Anchetatorii cred că decesul a fost provocat fie de o supradoză, fie de impurităţile din drog. Vestea i-a înmărmurit pe colegi şi prieteni.

Philip Seymour Hoffman lasă în urma sa trei copii din relaţia cu creatoarea de costume Mimi O'Donnell, cu care era împreună de 15 ani. < nu sunt imagini cu ei dar n-am avut alt final

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close