Omul-fenomen, care a lăsat o lume întreagă în lacrimi, a murit. Filmele sale încă au un impact uriaş în România

de O.P.    |    03 Dec 2012   •   08:42
Omul-fenomen, care a lăsat o lume întreagă în lacrimi, a murit. Filmele sale încă au un impact uriaş în România
Milioane de oameni din întreaga lume au lăcrimat la filmele de animaţie realizate de el. Sensibilitatea transmisă de personajele animate nu i-a atins numai pe copii, ci şi pe oamenii mari, care le-au îndrăgit imediat.

Însă animatorul Mel Shaw, omul care a realizat filmele-fenomen Bambi, Regele Leu sau Fantasia a murit în urma unui infarct, la Woodland Care Center în Reseda, California, a declarat fiul său.

Acesta avea 97 de ani.Mel Shaw a fost angajat la celebrele studiouri de animaţie de către Walt Disney însuşi. Acesta i-a pus în braţe artistului scenariul a ceea ce a devenit, în 1942, filmul "Bambi". "Îţi place să desenezi animale. Citeşte şi vezi ce poţi să faci", i-a spus Disney animatorului. Shaw a fost implicat, practic, în fiecare secvenţă din film.A folosit nuanţe pastel care "vorbeau despre secvenţe şi despre cum se schimbă culorile pentru a se potrivi stării de spirit", a declarat acesta într-un film care are ca subiect maniera în care erau realizate filmele Disney. Animatorul, care a lucrat pentru multe filme-cult, inclusiv "Frumoasa şi Bestia" (1991), a primit titlul de "Legendă Disney" în 1994.Mel Shaw a părăsit studiourile Disney o perioadă, pentru a lucra ca fotograf în zone de conflict în cel de-Al Doilea Război Mondial. În 1974, el a revenit la Disney pentru a fi mentor al unei noi generaţii de animatori. Ultimul proiect Disney în care a fost implicat este "Regele Leu", lansat în 1994.Parteneri
x close