Antena 3 CNN Timp liber Fun A aplicat pentru un post de măturător, dar a fost refuzat pentru că nu avea adresa de e-mail. Ce s-a întâmplat după câțiva ani

A aplicat pentru un post de măturător, dar a fost refuzat pentru că nu avea adresa de e-mail. Ce s-a întâmplat după câțiva ani

A aplicat pentru un post de măturător, dar a fost refuzat pentru că nu avea adresa de e-mail. Ce s-a întâmplat după câțiva ani
02 Sep 2016   •   22:31

Un om a venit la compania Microsoft pentru a se angaja pe postul vacant de măturător. La departamentul de resurse umane el a rezolvat câteva teste, a fost intervievat și, într-un final, i s-a dat verdictul:

— Felicitări! Ați fost ales. Rămâne să ne lăsați adresa dumneavoastră de e-mail, pentru a vă putea anunța orarul de lucru.

— Atunci, din păcate, nu sunteți potrivit pentru acest post. Comunicarea eficientă între toți angajații noștri și coordonarea lucrului în echipa „Microsoft” se face prin e-mail. Acestea sunt principiile esențiale ale lucrului nostru. De aceea, nu vă putem accepta candidatura.

Bărbatul a plecat. El a început să caute cum să câștige bani, pentru a-și putea cumpăra un calculator. Avea doar 30 de dolari. Deodată a văzut un fermier, care vindea mere crescute de el. El a cumpărat 10 kg de mere, a mers pe o stradă aglomerată și a început să vândă „gustosul și beneficul produs ecologic”. Peste câteva ore, venitul lui inițial s-a dublat, iar peste 6 ore s-a înzecit. Astfel omul a înțeles că poate să supraviețuiască și fără „Microsoft”.

Peste un timp bărbatul și-a cumpărat mașină, a deschis o mică gheretă, apoi un magazin, iar peste 5 ani – o rețea de supermarket-uri. Și într-o zi el a decis să-și asigure afacerea, iar agentul de asigurări l-a rugat să-i dea adresa electronică, pentru a-i putea trimite propunerile avantajoase. Omul nostru de afaceri, ca și cu câțiva ani în urmă, a răspuns că el nu are nici e-mail, nici calculator.

— Pur și simplu incredibil! — a exclamat mirat agentul, — așa o afacere prosperă și nu aveți calculator! Vă închipuiți cu cât mai multe lucruri realizați dacă l-ați fi avut?!

Omul de afaceri a răspuns zâmbind:

— Atunci aș fi fost măturător la „Microsoft”

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close