Antena 3 CNN Timp liber Fun Sare şi ?negri? proaspăt măcinaţi, ingredientele unei reţete dintr-o carte de bucate din Australia

Sare şi ?negri? proaspăt măcinaţi, ingredientele unei reţete dintr-o carte de bucate din Australia

Sare şi ?negri? proaspăt măcinaţi, ingredientele unei reţete dintr-o carte de bucate din Australia
20 Apr 2010   •   18:13

Sare şi ?negri? proaspăt măcinaţi. Acestea sunt câteva dintre ingredientele uneia dintre reţetele aflate într-o carte de bucate din Australia. Nu, nu este vorba despre o glumă nesărată, ci de o simplă greşeală. Una care i-a costat scump pe reprezentanţii unei edituri australiene, arată BBC News.

Una dintre reţetele incluse în cartea de bucate "Pasta Bible" ("Biblia pastelor") cuprinde sintagma "sare şi negri proaspăt măcinaţi" ("salt and freshly ground black people") în loc de "sare şi piper negru proaspăt măcinat".

Editura Penguin Group Australia a fost nevoită să tipărească din nou circa 7.000 de copii ale cărţii de bucate. Retipărirea cărţilor nu a fost deloc ieftină, costând mai mult de 20.000 de dolari australieni.

Se pare că eroarea s-a ?strecurat? pe o singură pagină, în reţeta "Tagliatelle cu sardine şi prosciuto". În toate celelalte 150 de reţete, sintagma "sare şi piper proaspăt măcinat" este tipărită corect.

"În cazul în care cineva se va plânge din cauza acestei greşeli prosteşti, va primi noua versiune retipărită", au declarat editorii australieni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: reteta
Parteneri
Ministrul Sănătăţii, date de ultimă oră despre actorul Florin Piersic
x close