Antena 3 CNN Timp liber Fun Un urs polar a ronţăit echipamentul de 130.000 de lire aparţinând unor jurnalişti BBC

Un urs polar a ronţăit echipamentul de 130.000 de lire aparţinând unor jurnalişti BBC

Un urs polar a ronţăit echipamentul de 130.000 de lire aparţinând unor jurnalişti BBC
Sursa foto: Video News
26 Dec 2010   •   17:33

Imagini inedite şi costisitoare din Norvegia, unde o echipă de filmare a plătit scump încercarea de a face un reportaj despre viaţa urşilor polari. Scump-la propriu, după ce o ursoaică a ronţăit un echipament video de 130.000 de lire! Camera era camuflată sub formă de bulgăre, doar că animalul, mai inteligent decât credeau jurnaliştii nu s-a lăsat păcălit.

Ea este ursoaica. La câţiva paşi-echipamentul de filmare, ascuns bine de jurnaliştii de la BBC. Animalele luau masa, în momentul în care prima cameră începe să se rostogolească spre ele.

Ursoaica pare fascinată. Se uită, se aruncă pe spate, se apropie... Camera filmează.

E timpul pentru fotbal. Mingea trece de la unul la altul. O rostogolesc, o adulmecă, o cântăresc... Încep antrenamentele. Şi apoi... cearta.

Pare o dispută serioasă. Camera-bulgăre se întoarce lângă celelalte aparate. Şi filmează. Încă.

Următoarele minute nu au mai fost surprinse pe imagini. Ursoaica s-a întors brusc şi şi-a înfipt colţii în echipament. Apoi s-a repezit la cea de-a doua cameră, care, deşi avea telecomandă şi roţi, nu a reuşit să scape de sub ghearele animalului. Bilanţul: o ursoaică nervoasă şi 130.000 de lire sterline pierdute.

Norocul documentariştilor BBC a fost că plecaseră dotaţi şi cu alte aparate care au filmat totul, de la distanţă. Iar filmul va fi, cu siguranţă, de succes.

 


×
Subiecte în articol: urs polar echipament BBC animale
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close