Câştigătorul Eurovision România 2013: Sunt Cezar cu voce de Cezar. O să arătăm lumii întregi că România este o ţară de valoare

de A.M.P    |    10 Mar 2013   •   21:32
Câştigătorul Eurovision România 2013: Sunt Cezar cu voce de Cezar. O să arătăm lumii întregi că România este o ţară de valoare Foto: Agerpres

Cezar, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, a declarat duminică, la TVR 1, că de-abia aşteaptă să arate lumii întregi că România este o ţară de valoare, informează Mediafax.
   
Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR.
   
Într-o emisiune specială dedicată acestui eveniment, difuzată duminică la TVR 1, Cezar a spus că este foarte bucuros să are susţinerea sinceră din partea fanilor. "Pentru mine este deja o provocare şi de-abia aştept să arătăm lumii întregi că România totuşi este o ţară de valoare", a spus Cezar.
   
El a precizat că genul său de voce în abordarea piesei "It's my life" nu este operistic.
   
"Eu am încercat şi încerc şi cu siguranţă voi aduce un nou curent din punct de vedere vocal, acela de a cânta cu o voce aerată, oarecum spaţială, îmbinarea dintre vocea fără vibrato, cu vibrato (...) S-a văzut trecerea dintre aceste două registre în această piesă. Chiar şi pe partea de falset, vocea feminină, nu folosesc vibrato. Este un experiment şi eu mă simt foarte bine cu această vocalitate tocmai pentru că am o viziune foarte amplă, îmi place foarte mult jazz-ul, ascult cântăreţi de orice gen (...) Tocmai de aceea este o provocare şi în Suedia voi schimba şi mai mult culoarea din punct de vedere vocal, voi încerca să dau mai multe culori de-a lungul celor trei minute piesei 'It's my life' şi să încerc să creez acele contraste şi acel şoc emoţional. Dacă ajung să fac pielea de găină oamenilor şi acolo în Suedia, cred că asta este suficient (...) Poate chiar şi acele note acute nu vor mai fi vibrate, vor fi efectiv nişte sunete spaţiale, nişte sunete îngereşti. Dar asta depinde de inspiraţie, de la o zi la alta. Cu siguranţă vom îmbunătăţi. Va fi o evoluţie", a spus Cezar.
   
De asemenea, Cezar intenţionează să adapteze şi coregrafia, având în vedere că scena de la Malmo este foarte mare.

"Sunt foarte multe posibilităţi de a face un show extraordinar şi vreau să mă adaptez în funcţie de acest lucru. Cu siguranţă vom menţine coregrafia şi o vom îmbunătăţi", a spus Cezar.
   
În plus, Cezar a spus că aceste competiţii, în faţa publicului larg, sunt foarte grele, chiar şi pentru el care a câştigat câteva competiţii importante. "Acele trei minute sunt esenţiale, îţi pot schimba destinul, viaţa, ceea ce mi s-a întâmplat mie acum. Nu mă aşteptam. Pentru mine a fost un şoc din toate punctele de vedere. Cred că şi luna februarie, luna mea (pe 18 februarie Cezar a împlinit 33 de ani, n.r.), mi-a purtat noroc. Cred că totul s-a potrivit", a mai spus Cezar.
   
Totodată, Cezar a precizat că la Eurovision se bazează şi pe voturile diasporei.

"Noi avem o diasporă foarte mare, atât în Italia, cât şi în Spania şi în Anglia. Eu mizez pe diasporă, cred că Eurovisionul este un concurs şi geopolitic (...) Eu cred şi în spusele doamnei Luminiţa Anghel, înainte de a începe acest concurs, că România poate anul acesta este în cărţi să fie printre primii", a spus Cezar.
   
Interpretul a mai spus că el vrea să reprezinte România şi ar vrea ca toţi finaliştii să îl susţină. "Eu cred că e frumos să avem credinţă şi să luptăm pentru un singur ţel, pentru ţara noastră. Eu vreau să reprezint România şi aş vrea ca şi concurenţii mei să mă susţină", a mai spus el.
   
În timpul emisiunii, Cezar a fost felicitat, prin intermediul unui SMS, de către Liviu Mititelu, care cântă manele, dar care a participat anul acesta la selecţia naţională a Eurovision cu o piesă în limba italiană - "La donna di nero" -, însă nu a intrat în finală.
   
La rândul său, Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a spus că are încredere în Cezar, precizând că prezenţa acestuia "nu va trece neobservată" în Suedia.
   
"De fapt eu sunt Cezar cu voce de Cezar", a spus amuzat Cezar. "Credeţi în mine şi împreună vom face diferenţa", a mai spus el în finalul emisiunii.
   
Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.
   

Parteneri
x close