Antena 3 CNN Timp liber Muzică Elton John, prima reacţie după farsa telefonică cu "Vladimir Putin"! Ce îi transmite liderului de la Kremlin

Elton John, prima reacţie după farsa telefonică cu "Vladimir Putin"! Ce îi transmite liderului de la Kremlin

Elton John, prima reacţie după farsa telefonică cu "Vladimir Putin"! Ce îi transmite liderului de la Kremlin
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2015   •   13:44

Cântăreţul Elton John, victimă a unei farse telefonice, în timpul căreia a crezut că discută cu preşedintele rus Vladimir Putin despre drepturile homosexualilor, a avut o reacţie considerată elegantă de presa britanică, declarând că "farsele sunt amuzante" dar că "homofobia nu e niciodată amuzantă".

La începutul acestei săptămâni, Elton John, în vârstă de 68 de ani, a acceptat un apel telefonic de la o persoană despre care artistul a crezut că era preşedintele rus Vladimir Putin, informează contactmusic.com.

În realitate, la celălalt capăt al firului telefonic se aflau doi actori de comedie, prezentatori ai unor farse televizate - Vladimir Krasnov şi Alexei Stoliarov. Unul dintre ei imita vocea preşedintelui Putin, iar celălalt traducea în limba engleză răspunsurile colegului său.
   
După ce a aflat că a fost victima unei farse, Elton John - care este căsătorit cu producătorul de film David Furnish - a avut o reacţie elegantă şi a declarat public că doreşte în continuare să discute cu preşedintele rus despre drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, n.r.) din Rusia.
   
"Farsele sunt amuzante. Homofobia, pe de altă parte, nu e niciodată amuzantă. Iubesc Rusia şi oferta mea de a discuta cu preşedintele Putin despre drepturile comunităţii LGBT rămâne valabilă. Voi lupta întotdeauna pentru acei oameni care sunt înjosiţi şi discriminaţi", a declarat starul britanic.
  
În timpul acelei farse telefonice, Elton John se declara de acord să meargă la Moscova pentru a participa la un marş anual al homosexualilor (Gay Pride) şi şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu violenţele comise în Rusia împotriva membrilor comunităţii LGBT.
   
Artistul a solicitat, de asemenea, o întâlnire faţă în faţă cu preşedintele rus, a cărui ţară a fost aspru criticată de comunitatea internaţională pentru modul în care îi tratează pe homosexuali.
   
"Aş accepta un astfel de dialog, pentru că lucrurile se fac mult mai bine atunci când vezi persoana respectivă şi o întâlneşti. Dacă asistenţii noştri găsesc o dată convenabilă, putem să ne întâlnim şi vom avea o discuţie minunată împreună. Ar fi un fel de miracol. Ar fi fantastic şi ar fi un vis devenit realitate", a adăugat cântăreţul britanic.
   
Apoi, starul a publicat pe Instagram o fotografie a preşedintelui Putin, însoţită de următorul text: "Mulţumesc preşedintelui Vladimir Putin pentru faptul că m-a contactat şi am discutat la telefon astăzi. Abia aştept să ne întâlnim faţă în faţă şi să discutăm despre dreptul la egalitate al comunităţii LGBT".
   
Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a negat, marţi, informaţia potrivit căreia Vladimir Putin i-ar fi telefonat lui Elton John, sugerând că ar putea fi vorba de o farsă.
   
Autorii farsei au difuzat apoi la postul naţional de televiziune din Rusia o înregistrare a acelei discuţii telefonice, înainte de a o publica pe site-ul YouTube.

Ei au spus că nu au putut să reziste tentaţiei de a-l contacta telefonic pe Elton John, după ce au citit o declaraţiei a artistului, în care acesta spunea că i-ar plăcea să discute cu preşedintele Putin despre problema drepturilor homosexualilor.
   
"Pur şi simplu nu am putut să ratăm şansa de a auzi ce ar avea de spus Elton John dacă el ar fi fost făcut să creadă că vorbeşte cu Putin", au declarat Vladimir Krasnov şi Alexei Stoliarov pentru ABC News.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Kremlin Rusia
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close