Antena 3 CNN Timp liber Muzică George Michael a murit. Ascultă aici cele mai frumoase melodii compuse şi interpretate de George Michael

George Michael a murit. Ascultă aici cele mai frumoase melodii compuse şi interpretate de George Michael

George Michael a murit. Ascultă aici cele mai frumoase melodii compuse şi interpretate de George Michael
26 Dec 2016   •   02:15

GEORGE MICHAEL A MURIT. Georgios Kyriacos Panayiotou este numele real al lui George Michael. Tatăl său, un restaurator grec a emigrat în Marea Britanie la începutul anilor '50 şi s-a căsătorit cu englezoaica Lesley Angold, împreună având un singur copil, pe George.

Implicarea sa în lumea muzicii a început pe vremea când lucra ca un DJ într-un club din cartierul în care locuia, apoi a pus bazele unei formaţii numită The Executive, George cântând alături de Ridgeley, Andrew Leaver şi David Mortimer.

GEORGE MICHAEL A MURIT. Prima dată Michael a  întâlnit succesul atunci când, împreună cu Andrew Ridgeley a format trupa Wham!, în 1981. Primul album al trupei, Fantastic, a ajuns pe primul loc în topurile din Anglia, cu melodiile Young Guns, Wham Rap şi Club Tropicana.

Cel de-al doilea album al lor, Make It Big, a fost explozia care i-a făcut pe cei doi staruri internaţionale. Hit-uri ca Wake Me Up Before You Go-Go , Freedom, Everything She Wants sau Careless Whisper au ajuns pe locul 1 în toate topurile din Statele Unite.


GEORGE MICHAEL A MURIT. George Michael a acceptat să cânte, împreună cu alţi artişti consacraţi ai momentului, pentru fundaţia Band Aid, compunând piesa Last Christmas, ale cărei vânzări la donat în întregime celor nevoiaşi.

În anul 1986, trupa Wham! se destramă, nu înainte să scoată un single de "la revedere": The Edge of Heaven, dar şi un album cu cele mai tari piese ale trupei, intitulat The Final.

GEORGE MICHAEL A MURIT. Cariera solo şi-a început-o la începutul anului 1987, printr-un duet alături de Aretha Franklin. În toamna aceluiaşi an, Michael a scos albumul Faith, toate piesele incluse pe album fiind compuse de el.


Primul single care a apărut pe piaţă de pe album a fost I Want Your Sex, însă piesa a fost interzisă de la difuzare de multe staţii radio din SUA şi Marea Britanie din cauza versurilor explicite. Însă, în ciuda cenzurii, piesa a ajuns pe locul 2 în Topul Billboard şi pe locul 3 în topurile englezeşti.

GEORGE MICHAEL A MURIT. La începutul anilor '90, Michael a scos un al doilea album solo, Listen Without Prejudice, iar piesele de pe acest album au fost considerate mult mai calitative în comparaţie cu cele de pe primul album. Însuşi Michael a dorit ca piesele sale să fie serioase, iar versurile să nu mai implice cuvinte uşoare şi fraze legate de sex. Praying for Time a fost primul single scos de pe album, şi imediat a ajuns pe primul loc în topurile din America, George fiind clasificat drept un artist desăvârşit.

În 1993 a scos albumul Five Live, piesele fiind înregistrări live, cântate la concertul de comemorare al lui Freddie Mercury.


În 1998 a scos albumul care reunea cele mai bune piese solo din cariera lui de până atunci. Până în prezent, George Michael a scos numeroase piese pentru care a fost lăudat sau blamat de unele guri rele, care amestecau viaţa lui personală cu cea profesională.

×
Subiecte în articol: George Michael
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close