Antena 3 CNN Timp liber Muzică Lista câștigătorilor la Premiile Grammy 2024. Taylor Swift a înregistrat un nou record istoric

Lista câștigătorilor la Premiile Grammy 2024. Taylor Swift a înregistrat un nou record istoric

Premiile Grammy 2024. Taylor Swift a marcat un nou record în industria muzicală, după ce a câștigat premiul Grammy pentru albumul anului.

Lista câștigătorilor la Premiile Grammy 2024. Taylor Swift a înregistrat un nou record istoric
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    05 Feb 2024   •   08:33

Premiile Grammy 2024. Taylor Swift a câștigat duminică premiul Grammy pentru albumul anului, devenind singura artistă care câștigă de patru ori acest premiu. Ea a primit premiul pentru albumul pop „Midnights”, în timpul unei ceremonii dominate de muziciene.

Taylor Swift s-a folosit de moment pentru a anunţa în mod oficial că va lansa un nou album, "The Tortured Poets Department", pe 19 aprilie. "Vreau să vă mulţumesc vouă, fanilor, prin a vă spune un secret pe care l-am ţinut departe de voi în ultimii doi ani", a declarat vedeta americană.

Billie Eilish a primit premiul cântecul anului pentru „What Was I Made For?”, o piesă realizată pentru coloana sonoră a filmului „Barbie”.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini de la Premiile Grammy 2024:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

SZA, care a câştigat premiul categoriei "cel mai bun cântec R&B" cu single-ul "Snooze", a trebuit să revină în fugă din culise, unde se afla pentru a-şi schimba ţinuta vestimentară, dar a ajuns în cele din urmă pe scenă, unde trofeul i-a fost înmânat de cântăreaţa Lizzo.

Miley Cyrus a obținut primele ei două premii Grammy, pentru "cea mai bună interpretare pop solo" și "înregistrarea anului", cu single-ul "Flowers". Premiile i-au fost înmânate de Mariah Carey și Meryl Streep.

Trupa indie-rock Boygenius a câştigat trei premii în prima parte a galei, la categoriile "cea mai bună interpretare rock", "cel mai bun cântec rock" şi "cel mai bun album alternative" cu materialul discografic "The Record".

Premiul pentru cel mai bun artist debutant a revenit cântăreței de R&B și pop Victoria Monet.

Câștigătorii au fost aleși de muzicienii, producătorii, inginerii și alții care alcătuiesc Academia de Înregistrări, potrivit Reuters. Grupul a încercat să-și diversifice componența în ultimii ani, invitând mai multe femei și oameni de culoare în rândurile sale.

Premiile Grammy 2024. Rapperul Killer Mike, reținut de polițiști și încătușat după ce a câștigat trei premii

Rapperul Killer Mike a fost reținut de polițiști chiar în clădirea din Los Angeles în care se desfășurau premiile Grammy. Cu pușin timp înainte, muzicianul câștigase trei premii. Polițiștii l-au încătușat pe rapper și nu au spus motivul reținerii.

La Garmmy, Killer Mike a câștigat premiul pentru cel mai bun album rap, în timp ce piesa sa Scientists And Engineers a câștigat premiile cea mai bună melodie rap și cea mai bună interpretare rap.

„Acesta este pentru toți oamenii care cred că ești prea bătrân pentru rap... menținem hip-hop-ul în viață. Să nu încetezi niciodată să faci ceea ce faci", a spus, pe scenă, rapperul în vârstă de 48 de ani, potrivit Sky News.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Los Angeles a declarat agenției PA că un bărbat a fost reținut la ceremonia de decernare a premiilor, dar a refuzat să-i ofere identitatea.

„Chiar după ora patru în această după-amiază, un bărbat adult a fost reținut de poliție pentru o altercație fizică care a avut loc în interiorul Crypto Arena. Au încătușat individul și l-au scos de la eveniment, iar în prezent este audiat de autorități. Dacă individul este amendat și arestat, atunci identitatea sa va fi făcută publică”, au explicat polițiștii.

Reprezentanții rapperului nu au comentat incidentul.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close