Antena 3 CNN Timp liber Muzică Scandalul se ţine scai de Eurovision. "Promovează un stil de viaţă inacceptabil"

Scandalul se ţine scai de Eurovision. "Promovează un stil de viaţă inacceptabil"

Scandalul se ţine scai de Eurovision. "Promovează un stil de viaţă inacceptabil"
Sursa foto: Foto: wiwibloggs.com
22 Oct 2013   •   23:03
Locuitorii din Belarus strâng semnături pentru o petiţie lansată cu scopul de a anula difuzarea la televiziunea din această ţară a concursului Eurovision 2014 din cauza unui cântăreţ austriac care este transsexual, relateahollywoodreporter.com.

Potrivit semnatarilor petiţiei, prezenţa la Eurovision 2014 a reprezentantului Austriei, transsexualul Conchita Wurst, a transformat acest concurs de interpretare muzicală într-un "focar de sodomie", iar Eurovisionul "promovează un stil de viaţă care este inacceptabil pentru societatea din Belarus".

"Din cauza liberalilor europeni, acest popular concurs internaţional, care va fi vizionat de copiii noştri, s-a transformat într-un focar de sodomie", se afirmă în această petiţie, publicată şi pe site-ul Change.org.

Ideile exprimate în textul petiţiei nu sunt deloc incompatibile cu retorica unor politicieni de top din Belarus. La începutul acestui an, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a spus că "este mai bine să fii dictator decât homosexual".

În cazul în care Ministerul Informaţiei va accepta cererile formulate în petiţie, Belarus ar putea fi exclus din concurs.

Finala Eurovision va avea loc pe 10 mai 2014, la Copenhaga, capitala Danemarcei, învingătoarea ediţiei din 2013.




×
Subiecte în articol: Eurovision
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close