Antena 3 CNN Timp liber Muzică Mărturiile cutremurătoare făcute de Sinéad O'Connor chiar înainte să moară. Motivul pentru care își purta capul ras

Mărturiile cutremurătoare făcute de Sinéad O'Connor chiar înainte să moară. Motivul pentru care își purta capul ras

Sinéad O'Connor a făcut mărturii cutremurătoare cu puțin timp înainte să își piardă viața, la doar 56 de ani.

Mărturiile cutremurătoare făcute de Sinéad O'Connor chiar înainte să moară. Motivul pentru care își purta capul ras
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    27 Iul 2023   •   08:43

În ultimul interviu, înainte de moarte, artista a vorbit despre abuzurile din copilărie și despre cum a descoperit că „muzica era terapie”. 

Cântăreața, care a murit la vârsta de 56 de ani, a vorbit într-un documentar de la Sky TV, intitulat „Nothing Compares”, care a vizat viața cântăreței dincolo de titlurile controversate. 

Documentarul, care va fi difuzat sâmbătă (29 iulie), a fost filmat în săptămânile dinaintea morții sale. Aici, cântăreața de renume mondial a dezvăluit relația ei cu muzica, spunând: „Nu exista terapie când eram copil, așa că motivul pentru care am intrat în muzică a fost faptul că a reprezentat o terapie pentru mine”. 

„A fost un șoc pentru mine să devin o vedetă pop, nu era ceea ce îmi doream. Voiam doar sa strig, să țip!”.

În copilărie, Sinéad a fost supusă neglijenței și abuzurilor din partea mamei sale, inclusiv a fost obligată să locuiască în grădină „24/7 timp de o săptămână sau două”. Sinéad a explicat: „Am țipat, am rugat-o să mă lase să intru. Mi-am petrecut întreaga copilărie fiind bătută din cauza condițiilor sociale în care a crescut mama mea”. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Documentarul explorează, de asemenea, cariera lui Sinéad în muzică, după ce inițial a fost trimisă într-un ordin religios drept o adolescentă „incontrolabilă”. Și asta cu puțin timp înainte ca un profesor de muzică să-i descopere talentul și să fie angajată la o casă de discuri. Cu toate acestea, simțul și stilul vestimentar neconvențional al lui Sinéad nu au fost pe placul managerilor ei, scrie mirror.co.uk.

„Ei voiau să îmi las părul lung, să port fuste scurte și tocuri înalte, machiaj.... Și să scriu cântece care nu ar fi însemnat nimic, dar eu vin dintr-o țară în care erau revolte pe străzi din cauza pieselor. Pentru asta este arta!", spunea ea. 

Primul soț al lui Sinéad, John Reynolds, explică ce a inspirat-o pe Sinéad să-și radă capul și să creeze coafura emblematică pentru care era cunoscută: „Evident că nu avea absolut nimic din toate acestea. Era doar o declarație puternică din partea unei femei care spunea: „Nu te pune cu mine".  

Sinéad O’Connor a murit la vârsta de 56 de ani.

Sinéad O’Connor a murit, miercuri, la vârsta de 56 de ani. 

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinead. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”, a anunțat RTE, citând o declarație a familiei cântăreței.

Cântăreața irlandeză a devenit celebră în întreaga lume în 1990, prin coverul ei extraordinar la piesa Nothing Compares 2 U.

Cântăreața din Dublin a lansat 10 albume de studio, în timp ce piesa sa Nothing Compares 2 U a fost desemnată single-ul numărul unu în lume în 1990 de către Billboard Music Awards.

Mamă a patru copii, O'Connor a trecut anul trecut printr-o dramă, după ce fiul ei de 17 ani a murit. Ea s-a stins din viață la 18 luni după acest incident dramatic. Deocamdată încă nu este cunoscută cauza morții.

În ultimul ei tweet, O'Connor a postat o fotografie cu fiul ei mort, Shane și a spus: "De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu", se arată pe Twitter.

În 2021, și-a lansat o carte de memorii, iar anul trecut a apărut un film despre viața ei regizat de Kathryn Ferguson.

 

×
Subiecte în articol: Sinead O’Connor
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close