Antena 3 CNN Timp liber Muzică Sir Paul McCartney, premiat de Obama la Casa Albă, pentru întreaga carieră

Sir Paul McCartney, premiat de Obama la Casa Albă, pentru întreaga carieră

Sir Paul McCartney, premiat de Obama la Casa Albă, pentru întreaga carieră
03 Iun 2010   •   13:49

Sir Paul McCartney, fost component al legendarei formaţii ?The Beatles?, a fost distins miercuri cu prestigiosul premiu Gershwin, oferit de Biblioteca Congresului SUA. Premiul, acordat artiştilor pentru întreaga lor carieră, i-a fost înmânat de preşedintele Barack Obama, la Casa Albă.

?În această seară am marea plăcere să înmânez cea mai înaltă distincţie americană pentru muzică de succes, în numele unei naţiuni recunoscătoare, recunoscătoare că un tânăr britanic şi-a împărtăşit visele cu noi. Sir Paul McCartney!? a spus Obama atunci când i-a înmânat premiul.

Atistul, care şi-a mărturist în trecut admiraţia faţă de Obama, a fost copleşit de emoţii în timpul discursului de acceptare a premiului. A urmat apoi un recital de zile mari.

Şi pentru că a fost o ocazie deosebită, pe scenă au urcat, alături de Sir Paul McCartney, şi alte nume mari ale muzicii internaţionale, printre care şi Stevie Wonder.

Premiul Bibliotecii Naţionale a SUA se acordă în fiecare an, începând din 2007, în memoria compozitorul american George Gershwin şi a fratelui său Ira, care a fost textier.

Printre câştigătorii de până acum ai premiului se numără Stevie Wonder şi Paul Simon.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Casa Alba Obama premiu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close