Antena 3 CNN Timp liber Turism Atractii in statiunea Spital am Semmering

Atractii in statiunea Spital am Semmering

Atractii in statiunea Spital am Semmering
23 Oct 2013   •   20:48

Frumoasa statiune Stuhleck este paradisul shiorilor, cu partii pentru toate categriile si parcul de distractii. In plus, este la doar aproximativ trei ore de mers cu masina de la Budapesta!

 

Stuhleck, din Spital am Semmering, este situata la 1.783 de metri altitudine si este cel mai inalt varf din Alpii de Est din Styria si cea mai mare statiune de schi din estul Austriei.

Partiile de schi din statiune insumeaza 24 de kilometri si ai la dispozitie sase lifturi si trei  telescaune  sa urci pe munte. Pentru cei care nu stiu sa schieze si nu numai, iata cateva distractii amuzante:

 

Snow tubing este o varianta mai “luxoasa” a metodei romanesti de dat pe derdelus cu cauciucul de masina. Colcaii de cauciu umpluti cu aer au si o folie de cauciuc pe care sa stai comod in timp ce te invarti si aluneci la vale. E distractiv si amuzant, merita sa incerci!

 

Schiatul nocturn – schiaza intr-o atmosfera de basm pe partia luminata feeric de la T-bar lift "Sonnenalm"!

 

Derdelus - Bucura-te de peisajul minunat de iarna de la Stuhleck in timp ce aluneci pe derdelusul lung de  5 kilometri! Startul se da la Friedrichhütte, in apropiere de statia Stuhleckbahn, de la altitudinea de 1.340 de metri. Coborarea este spectaculoasa si distractiva pentru toata familia. Poti inchiria sanii de la centrele de inchirieri sau de la biroul Stuhleckbahn.

 

Atractia de top este Snow Park-ul, cel mai mare “teren de joaca“ pentru snowboardei ;I schiori din estul Austriei. Prin lucrari de terasare au fost create doua trambuline care permit salturi de la sase la 15 metri cu aterizari lungi, perfecte. Iar sistemul de iluminat a fost extins, astfel ca in fiecare seara, zilnic, cu exceptia zilei de duminica intre 18:00-21:00, parcul este perfect luminat!

 

Pont: Aproape de varful muntelui este un restaurant excelent, unde merita sa te opresti sa mananci si sa bei ceva. Incearca neaparat carnatii picanti si berea Eelweiss, obtinuta din grau.

Oferta schi Austria

De la 193 euro/pers., transport individual, 4 nopti cazare, demipensiune, Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close