Antena 3 CNN Timp liber Turism Costa Brava pentru distractiile ,,brava”

Costa Brava pentru distractiile ,,brava”

Costa Brava pentru distractiile ,,brava”
06 Iun 2014   •   18:53

Costa Brava, o regiune din coasta de nord-est a Spaniei, la distanta de doar o ora de Barcelona, este considerata a fi una dintre cele mai fermecatoare statiuni turistice, cunoscuta pentru plajele lungi de nisip, precum si numeroase situri istorice, sate linistite, traditionale, festivaluri pline de viata si peisaje montane mirifice.

Activitati pentru toate gusturile

Un concediu in Costa Brava asigura distractii pentru toti calatorii, indiferent de varsta si pasiuni. O zi la plaja nu inseamna doar relaxare, bronz si balaceala, ci si diverse sporturi nautice, precum scufundari, ski jet sau surf.

Cele mai populare statiuni turistice sunt Lloret del Mar, care abunda de tineri, Tossa del Mar, ideala pentru familii cu copii, si Blanes o zona ceva mai linistita, ocrotita de un sat pescaresc unde traditiile sunt la mare pastrare.

Cei care adora drumetiile vor gasi aici un peisaj superb, cu stanci si golfuri, precum si un traseu panoramic si medieval. Gradinile botanice te asteapta intr-o atmosfera linistita si relaxanta, cu o multime de elemente de flora si fauna de explorat, iar gradinile naturale Cap de Creus iti asigura o experienta unica.

Daca esti dornic de aventura, porneste intr-o excursie cu balonul cu aer cald, de unde vei avea cea mai frumoasa priveliste asupra Spaniei si a marii.

Obiective turistice deosebite

In apropiere de statiunea Tossa del Mar se gaseste un oras medieval impresionant, Vila Vella enceinte, care dateaza inca din secolul XIV, unde pot fi vizitate atat ruinele din centrul vechi, cat si manastirea Santa Maria de Ripoll, Muzeul Municipal, un spital medieval si ramasitele unor biserici gotice si romane.

Costa Brava este cunoscut drept locul in care s-a nascut pictorul spaniol Salvador Dali, asa ca daca iti place, atunci nu trebuie sa ratezi o vizita la casa lui din Cadaques si la muzeul din Figueres.

Geanina Ichim

Sejur Costa Brava Spania 

Hotenco Luna Club 4*- de la 345 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu pensiune completa, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro  , call center 031/2263325

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close