Antena 3 CNN Timp liber Turism Delta Dunării, vedeta unui reportaj impresionant în New York Times. "Este un loc de o frumuseţe UTOPICĂ"

Delta Dunării, vedeta unui reportaj impresionant în New York Times. "Este un loc de o frumuseţe UTOPICĂ"

Delta Dunării, vedeta unui reportaj impresionant în New York Times. "Este un loc de o frumuseţe UTOPICĂ"
de O.P.    |    21 Iul 2014   •   09:14
Elizabeth Zach, o jurnalistă de la New York Times, se declară cucerită de un loc magic din România: Delta Dunării. Ziarista a aflat de această zonă de la un indian, care la rândul său a fost vrăjit de frumuseţea locului.
„Am auzit odată povestea neobişnuită a unui investitor indian care lucra în Bucureşti, România, şi care a fost vrăjit de Delta Dunării, de canalele ei singuratice, de insulele plutitoare din stuf, de mânăstirile cu turle argintii în formă de ceapă, alături de colibele de un albastru ciudat din oraşele în care puteai ajunge doar cu barca”, îşi începe reportajul Elizabeth Zach."Însă atunci, în 1999, nu exista vreo posibilitate de a explora zona, care era plină de o varietate de animale sălbatice, motiv pentru care această zonă a fost declarată Biosfera UNESCO. Nu existau locuri confortabile unde să te cazezi peste noapte, cu excepţia unor hoteluri vechi ce datau de pe vremea comuniştilor. Astfel, indianul Diwaker Singh a decis să construiască un resort care să îi dea o nouă faţă deltei", relatează jurnalista de la New York Times.

După ce descrie pe îndelete frumuseţile naturale şi unice pe care le-a descoperit în Delta Dunării, jurnalista se declarată îngrijorată de faptul că această zonă a ţării noastre nu este atât de protejată pe cât ar trebui. "Am plecat din Deltă uimită de peisajul său utopic, dar îngrijorată, în egală măsură, pentru frumuseţea aceasta vulnerabilă“, scrie spre finalul reportajului său Elizabeth Zach, pentru „The New York Times“.

 

 

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close