Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera Capitoliul si Mausoleul punic, Libyco!

Descopera Capitoliul si Mausoleul punic, Libyco!

Descopera Capitoliul si Mausoleul punic, Libyco!
12 Mai 2014   •   16:46
La aproximativ 550 de metri deasupra nivelului marii, pe muntii Tunisiei se gaseste Dougga, o asezare uimitoare impanzita de monumente antice si temple. Daca in zilele de glorie localitatea adapostea peste 10.000 de locuitori, odata cu invazia vandalilor, aceasta a fost abandonata, iar in urma sa a ramas doar un sat de partea cealalta a dealurilor.

Ruinele din Dougga

Situl arhitectural Dougga se intinde pe o suprafata de 3 km patrati si este o atractie importanta pentru vizitatori, datorita ruinelor impresionante, multe dintre ele fiind restaurate. Chiar daca cele mai frumoase statui si mozaicuri au fost trimise muzeului Bardo din Tunis, inca se mai gasesc si aici numeroase obiective turistice.

Cel mai importante dintre ele, sunt Capitoliul, care s-a pastrat intr-o stare foarte buna, precum si teatrul care a fost  restaurat.

Capitoliul, una dintre cele mai impresionante ramasite ale epocii romane, are ziduri inalte de 10 metri care s-au conservat atat de bine incat sunt aproape la fel ca in ziua in care cladirea a fost inaugurata. Acesta a servit ca templu pentru intregul oras si a fost dedicat zeilor Jupiter, Juno si Minerva. Aici se gasesc 11 temple care au rezistat trecerii timpului printre care se numara cele ale lui Caelestis, Mercur si Tellus.

In sudul asezarii se gaseste Mausoleul punic Libyco, care dateaza din secolul III i.Hr. si a fost dedicat printului Ateban. In orasul libian Sabratha se gaseste un Mausoleu similar cu acesta.

Teatrul si Festivalul din Dougga

Teatrul din Dougga a  fost donat orasului de catre una dintre cele mai bogate familii, iar astazi, datorita starii sale, el este folosit in timpul verii pentru gazduirea concertelor din cadrul Festivalului din Dougga. Cladirea, construita pe deal pentru facilitarea celor 19 niveluri, are o capacitate de 3500 de locuri.
 
Early Booking Tunisia


Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080

Geanina Ichim

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close