Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă Paralia Katerini în vacanța de Paște!

Descoperă Paralia Katerini în vacanța de Paște!

Descoperă Paralia Katerini în vacanța de Paște!
23 Feb 2017   •   16:05
Paralia, cea mai pitorească staţiune de la poalele Muntelui Olimp, este ideală pentru o escapadă cu ocazia sărbătorilor pascale, datorită atmosferei festive și a peisajelor încântătoare cu care a fost binecuvântată. Orășelul pitoresc este recunoscut pentru tradițiile unice și pentru festivalurile cu caracter religios desfășurate încă din ”săptămâna mare” a Paștelui, care atrag în fiecare an un număr tot mai mare de români, italieni, polonezi, dar și greci.

Plaje şi atracţii interesante în Katerini

Oraşul Katerini se găseşte la o distanţă de aproximativ 6 km de mare şi se mândreşte cu plaje spectaculoase precum Paralia,  Korinos şi Olympiaki Akti. În centrul orașului vei găsi numeroase taverne la malul mării, unde te poţi delecta cu cele mai gustoase preparate tradiționale din peşte şi fructe de mare, iepure sau miel, stropite din plin cu ulei de măsline.

Katerini nu duce lipsă de peisaje uluitoare, dominate de dealuri acoperite de păduri luxuriante. De asemenea, această destinaţie populară de vacanţă te îndeamnă să descoperi atracţii arheologice impresionante, precum oraşul antic Dion ce datează din secolul V î.Hr. Dar și Castelul Platamonas care îți oferă priveliști fără cusur.

Cu ocazia Paștelui, în Paralia Katrini au loc procesiuni religioase și festivaluri tradiționale

Situată la 8 km distanţă de oraşul Katerini, Paralia se întinde la poalele Muntelui Olimp, fiind unul dintre cele mai bune puncte de plecare spre locuri religioase precum Sf. Munte Athos sau Meteora – centrul religios suspendat între cer și pământ cu mănăstiri de pustnici ridicate în vârf de munte.

În perioada acestei mari sărbători, strada principală din Paralia vibrează de turiști veniți să admire procesiunile care au loc încă din ”joia mare” și țin până după Paște. Tot atunci au loc cele mai îndrăgite festivaluri tradiționale cu bucate locale din pește, concerte în aer liber și party-uri pe plajă devenite deja un simbol al Paraliei Katerini.

 

De Geanina Ichim

Paște în Paralia Katerini

Hotel Korali 2* -  tarif 175 euro + 399 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune + masa festiva de Paste, transport autocar, vizitele mentionate in program, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.  

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close