Antena 3 CNN Timp liber Turism 21 de noi localități din România, atestate ca zone cu resurse turistice. Unde vei putea merge în vacanţe inedite

21 de noi localități din România, atestate ca zone cu resurse turistice. Unde vei putea merge în vacanţe inedite

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, atestarea ca zone cu resurse turistice a 21 de localități din 11 județe.

21 de noi localități din România, atestate ca zone cu resurse turistice. Unde vei putea merge în vacanţe inedite
Sursa foto: Facebook | Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   16:40

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, recunoașterea ca zone cu potențial turistic a 21 de noi localități din județele Brașov, Buzău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Sălaj și Timiș.

Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Astfel, localitățile care urmează să fie dezvoltate și promovate sunt: Ticușu (jud. Brașov), Vama Buzăului și Scorțoasa (jud. Buzău), Dobrești (jud. Bihor), Fârliug (jud. Caraș-Severin), Recea Cristur, Dăbâca, Geaca, Vad, Țaga, Bonțida, Panticeu și Bobâlna (jud. Cluj), Goiești și Bratovoești (jud. Dolj), Lupeni și Pui (jud. Hunedoara), Bălțați (jud. Iași), Gurghiu (jud. Mureș), Benesat (jud. Sălaj) și Nițchidorf (jud. Timiș).

Citește și: Braşov, în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa pentru city break-uri

Ministerul Dezvoltării susține că aceste localități vor beneficia de șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, ȋn condiţiile ȋn care proiectele de infrastructură turistică, tehnică şi de protecţia mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close