Antena 3 CNN Timp liber Turism Insula Marathonisi paradisul ţestoaselor şi al turiştilor

Insula Marathonisi paradisul ţestoaselor şi al turiştilor

Insula Marathonisi paradisul ţestoaselor şi al turiştilor
28 Iun 2014   •   15:39
Viziteaza magnifica insula Marathonisi din Golful Laganas, cunoscuta si ca insula testoaselor Caretta, protejate de lege, care a fost inclusa in Parcul Natural Zakynthos datorita ecosistemului deosebit.

Chiar daca este destul de mica si nelocuita, natura sa exotica atrage ca un magnet turistii, cuceriti de apele cristaline ale Marii Ionice si de plaja cu nisip fin, fara nicio pata.

Peisaje salbatice impresionante

Insula Marathonisi se mandreste cu doua plaje: una cu nisip, iar cealalta cu pietricele, precum si o vegetatie de un verde luxuriant, dominata de stejari, pini si maslini.

Frumusetile salbatice ale insulei au venit si cu un asa-zis compromis, lipsa de facilitati, carora nu le vei duce lipsa daca vii pregatit cu o gustare si cu bauturi. Asadar, te poti relaxa in linistite, inconjurat din toate partile de natura surprinzatoare.

Testoasele Caretta si pesterile misterioase

In partea de nord-vest a insulei, pe plaja de nisip, vei putea observa broastele testoase Caretta care isi fac cuiburi, dar si garzi ale Parcului National Marin, care au grija ca nimic sa nu le deranjeze, protejand insula pe de-a-ntregul, dar mai ales testoasele si ouale lor.

De altfel, pe drumul spre insula iti poti imagina ca pitoreasca insula are chiar forma de carapace. Iar daca explorarea insulei a fost interesanta, iti propunem atunci o aventura si mai deosebita: explorarea apelor cristaline, mai ales ca aici, pe partea plajei cu pietris, se gasesc si doua pesteri micute, gata sa fie cercetate. In plus, apele nu foarte adanci le vor permite sa inoate si scufundatorilor incepatori.

Geanina Ichim

Sejur Zakynthos Grecia 

Hotel Chryssi Akti 2*+ /Argassi- de la 289 euro, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe  www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close