Antena 3 CNN Timp liber Turism Nessebar, orasul cu o istorie straveche!

Nessebar, orasul cu o istorie straveche!

Nessebar, orasul cu o istorie straveche!
29 Iun 2014   •   15:08
Despre Nessebar, orasul de pe litoralul bulgaresc  s-au spus o multime de povesti: Cum ca ar fi perla Bulgariei, ca zonele istorice ale orasului vechi inca pastreaza amintirile vremurilor demult apuse, plus multe alte lucruri pe care le vei afla la o ,,sueta” cu locuitorii bulgari.

Nessebar orasul de pe listele UNESCO


Aflat la o distanta de aproximativ 320 de km de Bucuresti, Nessebar este calcat anual de mii de turisti romani care se rasfata si se simt bine in vestita statiune cu renume in intreaga lume.

Centrul vechi al orasului este o minune arhitecturala ,,gravata” adanc in istorie. Popoarele care au ,,trecut” peste acest loc, cum ar fi turcii, romanii, greci si bizantini au lasat in urma lor o multime de bogatii arhitecturale si istorice care i-au conferit statutul de unul dintre cele mai incantatoare orase istorice din Europa. De asemenea, Nessebar poarta cu mandrie titlul, aflandu-se printre primele cele mai vechi orase din intreaga Europa.

Odata ajuns aici vei fi ademenit de peisajele incantatoare de stancile si malurile abrupte de un verde impresionant care  se ,,scurg” in marea de un albastru intens. De-a lungul trecutului sau glorios Nessebar a avut mai multe perioade de inflorire, fiind o puternica fortareata aproape de necucerit. De regula, in acest oras locuitorii se ocupau cu pescuitul si vita de vie, insa in perioada otomana Nessebar a fost un renumit port si centru comercial.

Odata cu secolul XX din orasul Nessebar a luat ,,fiinta” o incantatoare statiune de vacanta, fiind inclus pe listele patrimoniului UNESCO inca din anul 1983.

Atractii turistice in Nessebar

Daca vei ajunge in aceasta vara in Nessebar nu trebuie sa ratezi Castelele din Centrul Istoric, te poti plimba pe stradutele inguste si pavate cu piatra bruta si fantani, in timp ce fotografiezi minunile arhitecturale in stil renascentist. De asemenea, Zidurile Fortaretei inca se mentin foarte bine, in ciuda secolelor care au ,,cazut” peste ele. Vei putea vizita si numeroasele biserici de aici, majoritatea dintre ele  fiind transformate in muzee.

Madalina Isar

Sejur Nessebar Bulgaria 

Hotel Sol Nessebar Mare 4* -incepand cu 32 euro/persoană/noapte cu all inclusive, transport individual. Detalii pe  www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close