Antena 3 CNN Timp liber Turism Santorini, cea mai colorată insulă grecească

Santorini, cea mai colorată insulă grecească

Santorini, cea mai colorată insulă grecească
19 Iul 2016   •   16:13
 Una dintre cele mai boeme destinații din lume, Santorini îți taie respirația prin frumusețea sa răpitoare. Case albe neo-clasice se ridică mândre pe vârful unor coline vulcanice la circa 300 de metri deasupra mării, străzile șerpuitoare te conduc către plajele din pietre în toate nuanțele posibile, iar bisericuțele își etalează mândre cupolele în nuanțe precum cerul.

Santorini este o limbă de pământ în mijlocul unui albastru indigo al Mării Egee, care s-a format în urma uneia dintre cele mai mari erupții vulcanice din toate timpurile, iar satele marinărești cu influențe cicladice s-au dezvoltat pe Caldera și au primit în dar unele dintre cele mai frumoase peisaje asupra vulcanului și a mării.

Aici vederile spectaculoase sunt la ordinea zilei, însă odată cu apusul soarelui, fiecare clădire și loc îmbracă cele mai frumoase straie de sărbătoare, învelite parcă într-o mantie multicolor de la roz precum păsările flamingo, liliachiu și violet, până la oraj și portocaliu intens care îți inundă sufletul de culoare. Un astfel de spectacol poate fi admirat de pe faleza orașului Oia, cea mai cunoscută și pitorească așezare de pe întreaga insulă.

Viața de noapte fulminantă de care se bucură insula, atrage turiștii din toate colțurile lumii dornici de party-uri sub clar de lună, până la ivirea zorilor. Chiar dacă atmosfera festivă nu este la fel de pronunțată precum cea din Mykonos, nici insula Santorini nu doarme, mai ales în timpul sezonului estival când au loc tot felul de evenimente tradiționale sau culturale.

Pe străzile șerpuitoare care te conduc către cele mai frumoase plaje vei zări tot felul de magazine de suveniruri, de antichități, muzee sau hoteluri de lux, iar la colț de stradă, artiștii veniți din toată lumea, își caută inspirația admirând panoramele uluitoare.

 

De Mădălina Isar

Sejur Santorini

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close