Antena 3 CNN Timp liber Turism Sculpturi preistorice la Muzeul de Arheologie din Valletta

Sculpturi preistorice la Muzeul de Arheologie din Valletta

Sculpturi preistorice la Muzeul de Arheologie din Valletta
05 Mai 2014   •   17:36

Cand esti pasionat de istorie si iti doresti foarte mult sa descoperi misterioasele artefacte ce dateaza din perioade preistorice, vizitele catre faimoasele muzee din Malta sunt la ordinea zilei.

Descopera vestigiile preistorice

Unul dintre muzeele renumite din Malta care gazduieste adevarate vestigii culturale ce dateaza din perioadele punice, romane sau bizantine, este Muzeul National de Arheologie din Valleta. Mii de oameni ii trec pragul anual, fiind acaparati de dovezile preistorice care au fost pastrate cu sfintenie si expuse sub acelasi acoperis, pentru a fi admirate chiar si de catre cei mai  excentrici turisti.

Statueta Doamnei Adormite din Templele Hagar Qim

Muzeul este impartit in mai multe camere, fiecare adapostind diferite vestigii, statuete, piese de decoratiuni, instrumente de lucru sau sculpturi in lemn. Sala principala a muzeului te va acapara, aici vei petrece poate cel mai mult timp, impresionat de sculpturile din templele preistorice, reprezentari de animale, dar mai ales de cea mai vestita piesă din întreg muzeul, statueta Doamnei Adormite gasita de catre arheologi in Templele Hagar Qim, si adusa aici de la Muzeul Hypogeum, dar si de statuetele fara cap.

Foarte multe camere sunt impodobite cu diferite figurine de animale si de oameni, vestigii din templele malteze, din perioada Cavalerilor Ioaniti, dar si obiecte decorative din ceramica, margele si alte bijuterii inedite te asteapta sa le vizitezi.

Poti ajunge la acest muzeu din Valleta in functie de preferintele tale - cu trăsura, ca-n vremurile  demult apuse, cu bicicleta, in timp ce admiri peisajele acaparante ale capitalei Maltei, cu autobuzele colorate si amuzante care fac opriri exact acolo unde iti este tie pe plac sau cu taxiul, pentru comoditate. Indiferent cu ce vei ajunge aici nu uita sa vizitezi tot muzeul pentru ca sigur nu vrei sa ratezi cele mai minunate expozitii din Malta.

Early Booking Malta

 

Hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

 

Madalina Isar

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close