Antena 3 CNN Travel Cele mai frumoase locuri de vizitat în magnifica Indie

Cele mai frumoase locuri de vizitat în magnifica Indie

Istoria și cultura Indiei fac această țară o destinație turistică întotdeauna la modă.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în magnifica Indie
Sursa foto: Dal Travel
de Diana Scarlat    |    13 Feb 2024   •   10:07

În India se poate ajunge cu avionul, zburând de la Bucureşti la Doha – capitala Quatarului – iar de aici, la Chennai, de unde poate începe o călătorie culturală inegalabilă.

Orașul indian Chennai - ce purta în trecut numele Madras - impresionează mai ales prin discrepanța dintre templele sale străvechi şi clădirile moderne. Numele oraşului este legat și de cel de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune că aici şi-a suferit martiriul în dorinţa sa de a creştina aceste locuri.

Printre cele mai importante obicetive turistice din Chennai se numără Fortăreaţa St. George, amprentă a epocii coloniale britanice, Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserică anglicană din India, Basilica Sf. Toma, despre care se spune că a fost construită peste mormântul apostolului Sf. Toma Didymus, Templul Sri Parthasarathy, Templul Kaplaeeshwara, care este renumit prin coloratul său gopuram - turnul de la intrare și Marina Beach, cea mai lungă plajă naturală urbană la Golful Bengal din India. Impresionante sunt și Galeriile de Artă şi Galeriile de Bronz, care merită să fie vizitate într-un circuit cultural.

India avea universitate în antichitate

Pe urmele istoriei antice a Indiei se poate descoperi o parte mai puțin cunoscută a culturii universale. Un oraș foarte important pentru un circuit cultural este Trichy, localitate care datează din antichitate.

Orașul a fost construit în jurul unei fortăreţe. Aici se poate vizita Templul Srirangam, cel mai mare templu hindus activ din lume, dar şi Rock Fort - Templul Fortăreţei. De aici se poate merge spre Madurai - „Oraşul templelor” sau „Atena estului” -, cel de-al doilea oraş ca mărime din Tamil Nadu. Localitatea datează din secolul al VI-lea, fiind fosta capitală a puternicului imperiu Pandyan. Aici a fost înființată, cu 2.000 de ani în urmă, una dintre cele mai vechi universităţi indiene.

Dintr-un astfel de circuit nu poate să lipsească o vizită la Tanjore - vechea capitală a dinastiei Chola, grânarul și „bolul de orez” al Tamil Nadu. Unul dintre cele mai importante obiective turistice de aici este Palatul Tanjore, care găzduieşte o bibliotecă, un muzeu şi o galerie de artă. De asemenea, o vizită la Templul Brihadeeshwara, construit în sec. al X-lea, de Raja Raja, este aproape obligatorie. Templul este considerat o capodoperă a vechii arhitecturi Chola.

Un alt oraș indian important este Pondicherry, unde merită să fie descoperite obicetive precum statuia lui Joseph Francois Duplex, memorialul primului război mondial, parcul Bharti, statuia lui Gandhi sau Biblioteca Romain Rollando. Este impresionantă arhitectura franceză a clădirilor istorice care conferă orașului o atmosferă diferită de restul Indiei.

Nu trebuie ratate obiective turistice precum Sri Aurobindo Ashram - locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful şi yoghinul indian de limbă engleză care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanică) a trăit ultima parte a vieţii sale - sau Muzeul Pondicherry, unde se poate admira una dintre cele mai rafinate colecţii de arhitectură şi sculptură şi Cartierul Auroville (proiectat de arhitectul francez Roger Anger) fondat după moartea lui Sri Aurobindo de către Mirra Alfassa, cunoscută sub pseudonimul de „Mama”, colaboratorul spiritual al maestrului.

Kumbakonam este un alt loc de popas pentru un circuit cultural în India. Aici se poate vizita Templul Airvatesvar, faimos prin superbele sculpturi în piatră, construit în timpul dinastiei Chola.

Templul a fost dedicat lui Shiva, denumit după elefantul alb al lui Indra. Alt templu dedicat lui Shiva este Darasuram, unul dintre cele 18 mari temple hinduse din epoca medievală din zona Kumbakonam.

Noi circuite pentru români

Pentru a vizita India și a descoperi cât mai multe dintre poveștile ei fabuloase este recomandat un circuit turistic organizat de o agenție care pune la dispoziția grupului de turiști ghizi și însoțitori de grup buni cunoscători ai locurilor.

Unul dintre circuitele cele mai noi, lansate pentru piața din România, este al agenției Dal Travel, durează 16 zile și leagă India de Sri Lanka. Prețul pachetului turistic pornește de la 3.450 de euro de persoană, cu zborurile, toate serviciile turistice și excursiile incluse în preț, cazarea fiind la hoteluri de 4 și 5 stele.

O parte din circuit se desfășoară pe vas de croazieră, de la Allepey - oraș supranumit şi „Veneţia Estului”. Îmbarca pentru croazieră se face pe un „Kettuvallom”, una dintre celebrele ambarcaţiuni tradiţionale folosite în antichitate pentru transportul mărfurilor scumpe şi al mirodeniilor.

Vasul este dotat cu camere duble şi tot confortul necesar pentru... nişte adevăraţi moguli. Croaziera se face în zona „Kerala backwaters” - o rețea de râuri, lacuri, canale și lagune, unde se pot descoperi sate tradiţionale indiene, temple străvechi și frumuseţea naturii specifice acestei zone.

×
Subiecte în articol: india
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close