Antena 3 CNN Travel Cetatea Râșnov este una dintre cele mai frumoase din lume

Cetatea Râșnov este una dintre cele mai frumoase din lume

Cetatea Râșnov, atestată documentar încă din anul 1335, este una dintre cele mai bine păstrate fortărețe medievale din sud-estul Europei. În anul 2015, Cetatea Râșnov a fost plasată printre primele zece atracții de acest fel, într-un top mondial al revistei „Traveler”.

Cetatea Râșnov este una dintre cele mai frumoase din lume
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    06 Apr 2023   •   10:24

La Râșnov este cea mai mare cetate țărănească din Transilvania, care a fost locuită între secolele XIV-XVIII. Zona turistică în care se află este fascinantă și pentru vizitatorii pasionați de drumeții montane.

Locul în care a fost ridicată este pitorec, fiind în apropierea masivelor Piatra Craiului, Bucegi și Postăvarul. Cetatea Râşnov a fost inclusă, de revista „Traveler” pe lista celor mai frumoase castele din lume, pe timp de iarnă, alături de Castelul Neuschwanstein, din Bavaria (Germania), Palatul ţarului Alexei Mikhailovich din Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany din Praga (Republica Cehă), Castelul Blair din Perthshire (Scoţia), Castelul Gamlehaugen din Bergen (Norvegia), Castelul Uchisar din Nevsehir (Turcia) şi Castelul Inuyama din Japonia.

Râșnov a devenit localitate turistică de interes național în anul 2012 și a devenit una dintre cele mai importante atracții ale Transilvaniei. Turiștii sunt atrași în egală măsură de unicitatea cetății, dar și de frumusețea locului și de ofertele de cazare sau de posibilitățile de activități sportive.

La Râșnov se pot face drumeții, dar și echitație, tenis de câmp și patinaj, pe timp de iarnă. Pasionații de sporturi extreme au la dispoziție tiroliana cu un traseu de 120 de metri dus-întors, amplasată la intrarea în peștera Valea Cetății.

Atracțiile carstice din această zonă sunt la fel de importante. Turiștii se pot aventura în peștera Fundata, în apropierea localității, sau pot vizita peștera Valea Cetății, o peșteră tipică pentru turismul de masă.

La fel ca Peștera Urșilor, din Munții Apuseni, Valea Cetății este un mare succes speo-turistic, fiind amenajată la standarde europene. De aici se pot face și drumeții. Tot aici este și parcul de tiroliene, pentru cei care simt nevoia de aventură.

O altă atracție a zonei este Dino Parc Râșnov, o combinație între muzeu, parc de aventură și loc de educație pentru copii. Parcul a reprodus în premieră cel mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx Thambema și cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume, Seismosaurus, gigantul de 45 de metri lungime.

Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul se întinde pe o suprafață de 3,5 hectare și este o atracție deosebită pentru familiile cu copii. Vizitatorii sunt invitați pe un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, iar parcul mai dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, trasee de aventură, labirint laser, soundbox, expoziții unicat și multe alte zone interactive.

×
Subiecte în articol: Cetatea Râșnov
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close