Antena 3 CNN Travel SPA, relaxare și tratamente la Băile Herculane

SPA, relaxare și tratamente la Băile Herculane

După sărbători este recomandată o cură de băi în ape termele și SPA. Băile Herculane își așteaptă oaspeții, cu evenimente și pachete turistice speciale, pentru iarnă și primăvară.

SPA, relaxare și tratamente la Băile Herculane
Sursa foto: Petre Dordea
de Diana Scarlat    |    06 Ian 2023   •   12:35

Băile termale vechi de două milenii fac minuni, iar noile investiții au transformat stațiunea într-un centru de tratament și de relaxare la standarde europene.

Tratamentele balneo-climaterice nu sunt doar pentru cei bătrâni și bolnavi, așa cum se interpretează eronat acest tip de turism. Stațiunile cu ape termale s-au transformat în mari centre SPA și pentru relaxare, având oferte pentru toate vârstele.

După Crăciun și Revelion putem arde calorii și ne putem reface în cel mai plăcut mod, combinând distracția cu relaxarea la piscinele cu apă cu temperaturi de 36-37 de grade Celsius. Apele termale sunt pe primul loc în topul preferințelor turiștilor care se gândesc acum la remodelarea corporală și la sănătate. Acestea oferă alternativa tratamentelor de recuperare și a celor preventive, dar și plăcerea scăldatului în apă caldă. Amatorii de tratamente balneoclimaterice cu apă termală și aer de cea mai bună calitate se pot bucura din nou de cele trei izvoare care sunt exploatate în stațiunea Băile Herculane.

Hotelierii oferă pachete speciale cu evenimente, concerte, seri tematice și activități speciale pentru copii, cu ocazia sărbătorilor. Astfel de oferte sunt pentru sărbătorile de Sfântul Ion, Dragobete, 1 și 8 Martie sau pentru Paști, inclusiv cu meniu special și surprize pentru oaspeți, la Hotelul Afrodita, de 4 stele. Tot aici este și o zonă de SPA și de agrement specială, pentru cei care vor să petreacă mai mult timp la piscină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cunoscută din timpul Imperiului Roman, această zonă a fost vizitată, în cele două milenii care s-au scurs de la primele construcții de aici, de cei mai importanți oameni ai lumii. Unele dintre băile romane mai există și astăzi, iar efectele apelor termale de la Herculane sunt cu adevărat miraculoase.

Mai multe clădiri-monument din zona istorică a stațiunii Băile Herculane au fost renovate în ultimii ani. Izvoarele termale au proprietăți curative diferite, iar agrementul nu se face cu apă termală, ci doar cu apă fără proprietăți terapeutice.

În ultimii ani s-au făcut investiții foarte importante, în spațiile de cazare și în bazele de tratament, în special la hotelurile Afrodita, Diana, Ferdinand sau Decebal, ultimele două fiind construite pe fostele băi romane.

Ceea ce trebuie să știe turiștii este faptul că pentru a face băi în apele termale este nevoie și de o recomandare de la medic, iar în aceste ape nu se poate sta pre mult timp. Tocmai de aceea, în stațune există alternativa piscinelor cu apă fără efecte curative, încălzită, doar pentru agrement și relaxare.

La bazele de tratament de la hotelurile Afrodita și Diana se captează un izvor pentru care s-au făcut foraje în ultimii ani, iar apa are proprietăți puțin diferite față de celelalte două izvoare captate separat, unul la Hotelul Ferdinand și celălalt la Hotelul Decebal.

Proprietățile apelor sunt asemănătoare, fiind captate din aproximativ aceeași zonă, însă există diferențe între substanțele pe care apa din fiecare izvor le conține, deci sunt și efecte puțin diferite în tratamente.

Primul hotel monument care a fost renovat la Băile Herculane, chiar în centrul istoric, în fața statuii lui Hercules, este Ferdinand. Hotelul a funcționat, din anul 2004, permanent, și a menținut una dintre vechile băi romane de acum două milenii.

Se spune că apa termală din izvorul captat aici sudează oase, iar mulți dintre cei care ar fi trebuit să sufere intervenții chirurgicale nu au mai ajuns pe masa de operație, după câteva băi în această apă, vindecându-se în mod miraculos. Mai există și alte efectele terapeutice, inclusiv pentru afecțiuni ale pielii sau ale circulației periferice, dar este nevoie de consultația medicului, inclusiv a celui de la baza de tratament a hotelului, pentru a nu exista efecte adverse.

Staţiunea a fost, în mare măsură, salvată de hotelurile noi, din zona dezvoltată în anii ’60-’70, mai ales prin activitatea de la Afrodita şi Diana. În 2019, Hotelul Afrodita a dus imaginea staţiunii Băile Herculane din nou la nivel european de top, după ce a câştigat premii importante ale industriei. La Afrodita există și o zonă specială pentru copii, concepută astfel încât micuţii să se poată bucura de facilităţi adaptate special vârstei lor, în timp ce părinţii se pot răsfăţa în linişte.

În ultimii ani, prin reabilitarea Hotelului Decebal, fostul Hotel Franz Josef, care are în incintă vechi băi romane, s-a readus la viață încă o parte a stațiunii.

Astfel, de la un an la altul, stațiunea Băile Herculane redevine una dintre cele mai importante din Europa, pentru tratamente, SPA și agrement. Iar pentru cei care vor să se scalde în aer liber, încă mai există băile din vechiul ștrand.

×
Subiecte în articol: Herculane tratamente relaxare
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close