Antena 3 CNN Coronavirus Guvernul pregătește facilități pentru românii care s-au vaccinat anti-COVID

Guvernul pregătește facilități pentru românii care s-au vaccinat anti-COVID

Guvernul pregătește facilități pentru românii care s-au vaccinat deja. Ei ar putea intra la teatru, la cinematograf sau la concerte fără să fie testați.

Guvernul pregătește facilități pentru românii care s-au vaccinat anti-COVID
Sursa foto: Hepta
de Maria Toader    |    03 Apr 2021   •   13:52

În momentul de față, majoritatea discuțiilor care au avut loc cu reprezentanții din HoReCa, autoritățile au spus că se încearcă să se ajungă la un scenariu în care să se acorde o serie de facilități pentru persoanele care s-au vaccinat, dar fără să îi discrimineze pe românii care nu au apucat sau nu își doresc să se vaccineze.

Autoritățile au decis să constituie un grup de lucru. Acesta se va întâlni pentru prima dată la Ministerul Economiei și va reuni reprezentanți din Ministerul Edeucației, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii și cei din HoReCa. În două săptămâni ar urma să se stabilească un prim scenariu pentru redeschiderea hotelurilor și a turismului.

Reprezentanții HoReCa își doresc și o data stabilită pentru redeschiderea turismului din România, fie că vorbim de data de 1 mai, 15 mai sau cel târziu 1 iunie, aceștia doresc să știe clar care va fi capacitatea de redeschidere și modalitatea în care românii vor putea avea acces.

La acest moment, s-au făcut propuneri, chiar dacă au existat puncte de vedere difertie.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 guvern
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close