Antena 3 CNN Coronavirus Disperare în HoReCa: 12 mii de restaurante se închid, de miercuri, în Capitală. "Pragul de 1,5 la mie este fals"

Disperare în HoReCa: 12 mii de restaurante se închid, de miercuri, în Capitală. "Pragul de 1,5 la mie este fals"

Dragoș Petrescu, președintele HORA, organizația patronală din industria ospitalității, a declarat, marți seară, la Sinteza Zilei, că în urma restricțiilor anunțate mai devreme în cursul zilei de autorități, 12.000 de restaurante și cafenele urmează să tragă obloanele începând de miercuri.

Disperare în HoReCa: 12 mii de restaurante se închid, de miercuri, în Capitală. "Pragul de 1,5 la mie este fals"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2020   •   23:53

"Vom trimite Guvernului doleanțele noastre și vom decide ce vom face în continuare dacă nu ajungem la un rezultat comun", a spus el, adăugând că eventualele proteste ale lucrătorilor și patronilor din industrie, anunțate neoficial, reprezintă "inițiative individuale".

Petrescu spune că închiderea unităților din HoReCa este nejustificată și reamintește că România este "ultima țară" (din Europa, n.r.) care, după încetarea stării de urgență, a permis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor.

"Suntem afectați major, măsura nu are un termen de aplicare. Este fals procentul de 1,5 (rata de transmisibilitate la mia de locuitori, de la care se închid restaurantele). Este fals pentru că se raportează la o populație a Capitalei de 2,1 milioane de locuitori, ceea ce e ridicol", a argumentat președintele HORA.

Statisticile oficiale spun, într-adevăr, în București sunt ceva mai mult de 2 milioane de rezidenți însă surse familiare cu situația reală, între care fostul primar Gabriela Firea, susțin că numărul real este de circa 4 milioane, valoare care, dacă ar fi luată în calcul, ar înjumătăți rata de transmisibilitate comunicată de autorități.

×
Subiecte în articol: Dragoş Petrescu HORA restaurante
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close