Antena 3 CNN Coronavirus Reorganizări majore în spitale! Dr. Radu Țincu: O parte din saloanele care erau pentru pacienții COVID-19 vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie

Reorganizări majore în spitale! Dr. Radu Țincu: O parte din saloanele care erau pentru pacienții COVID-19 vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie

Se fac reorganizări majore în spitale pentru că pacienții care sunt bolnavi să aibă acces mai ușor la servicile medicale de care au nevoie. Măsuri noi sunt așteptate și în cazul pacienților infectat cu SARS-CoV-2.

Reorganizări majore în spitale! Dr. Radu Țincu: O parte din saloanele care erau pentru pacienții COVID-19 vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    17 Feb 2021   •   18:19

Deciziile ale organizării au fost luate de Ministrul Sănătății, în urmă unei discuții su șefii DSP din țară.

Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din Capitală, a povestit miercuri la Antena 3 care sunt măsurile hotărâte și cum vor influența acestea soarta bolnavilor internați în spitalele COVID și non-COVID.

"Este normal să ne reorganizăm în funcție de evoluția pandemiei. De ceva timp avem o scădere numărului de cazuri (n.r. Covid-19), o scădere a numărului de pacienți diagnosticați în fiecare zi și a celor care au nevoie de terapie intensivă. Nu putem rămâne la aceeași intensitate a pregătirilor pentru COVID-19. 

Toate aceste circuite vor trebui regândite, să putem reda cetățenilor cu boli cronice sau cu alte afecțiuni, aceste saloane din spitale care au fost blocate pentru o perioada de timp pentru pacienții cu coronavirus.

Partea care vizează pacientul este aceea că o parte din saloanele care până acum erau blocate pentru pacienții COVID-19 vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie. 

În momentul în care se va reduce capacitatea pentru pacienții cu coronavirus aceștia vor putea fi gestionați mult mai bine într-o zona izolată a spitalului."

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close