Antena 3 CNN Coronavirus Victor Costache: Cum a arătat începutul pandemiei COVID-19 în România pentru Ministrul Sănătății de la acea vreme

Victor Costache: Cum a arătat începutul pandemiei COVID-19 în România pentru Ministrul Sănătății de la acea vreme

La exact un an de la debutul pandemiei de COVID-19 în Romania, fostul Ministru al Sănătății de la acea vreme, Victor Costache, a povestit la Antena 3 care au fost măsurile luate imediat după ce primele cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 s-au confirmat pe teritoriul României.

Victor Costache: Cum a arătat începutul pandemiei COVID-19 în România pentru Ministrul Sănătății de la acea vreme
de Mia Lungu    |    26 Feb 2021   •   15:19

Victor Costache era ministru al Sănătății în momentul în care a fost diagnosticat primul caz de COVID-19 în România și și-a dat demisia la sfârșitul lunii martie 2020. Anterior demisiei, Costache anunțase intenția de a testa toți bucureștenii.

"A fost o perioada extrem de dificilă. Noi am conștientizat această problemă exact la sfârșitul lunii decembrie 2019 și a urmat o etapă care este puțin cunoscută publicului. în care ne-am pregătit și am încercat să împingem cât mai mult momentul în care acest virus să pășească pe teritoriul României.

Am semnalat public încă din ianuarie 2020 că România, și în special Ministerul Sănătății, nu avea constituită acea rezervă critică care trebuie constituită prin lege. Și nu avea măști, echipamente de protecție, ventilatoare, care ar fi trebuit să se găsească în stocurile Ministerului Sănătății."

Fostul Ministru a fost rugat de jurnaliștii Antena 3 să descrie ultimul an în trei cuvinte:

"A fost un an intens, ieșit din comun și care am dori să nu se mai repete. Dar cuvântul pe care trebuie să îl reținem și care trebuie să rămână în mintea românilor este Speranța." consideră Victor Costache.

Șeful Guvernului din acea perioadă, Ludovic Orban, a anunțat că Victor Costache și-a dat demisia „din motive personale, dar și profesionale”. Mandatul de ministru interimar și apoi ministru a fost preluat atunci de Nelu Tătaru."

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, revine în Guvern! Ce funcție va ocupa acesta

Victor Costache, fostul ministru al Sănătății, urmează să se întoarcă în Guvern. Acesta va fi consilier onorific al premierului Florin Cîțu.

Decizia privind numirea lui Victor Costache în funcția de consilier onorific al premierului Florin Cîțu a fost publicată în Monitorul Oficial al României la începutul acestei luni.

Potrivit documentului citat, funcția pe care o va deține fostul ministru al Sănătății este neremunerată.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close