Antena 3 CNN Politică Tensiuni pe scena politică: întâlnirea de gradul zero pe tema miliardelor europene, dintre Cîțu și Ciolacu, nu apare în agenda premierului

Tensiuni pe scena politică: întâlnirea de gradul zero pe tema miliardelor europene, dintre Cîțu și Ciolacu, nu apare în agenda premierului

Este un moment tensionat pe scena politică, după ce întâlnirea de gradul zero pe tema miliardelor europene, dintre premierul Florin Cîțu și liderul PSD Marcel Ciolacu, nu apare în agenda prim-ministrului.

Tensiuni pe scena politică: întâlnirea de gradul zero pe tema miliardelor europene, dintre Cîțu și Ciolacu, nu apare în agenda premierului
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mai 2021   •   15:02

Reuniunea a fost anunţată public atât de Ciolacu, cât şi de europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan. 

Potrivit primelor informaţii, premierul Florin Cîţu s-a răzgândit. Şeful Guvernului l-a sunat pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi urmau să se întâlnească în această săptămână.

Cei de la Bruxelles i-au tramsis premierului că trebuie să poarte discuţii pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) şi cu celelalte forţe politice, în speţă cu cei din opoziţie.

Premierul Cîţu l-a sunat pe Ciolacu şi azi urma să aibă loc o discuţie, însă cel mai probabil această întâlnire nu va mai avea loc.

Până la finalul acestei luni, trebuie trimis PNRR la Bruxeelles, în forma sa finală.

Guvern: Premierul nu are în programul din această săptămână o întâlnire cu Ciolacu

Luni, Executivul a transmis că premierul Florin Cîțu nu are în programul din această săptămână vreo întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce, duminică seara, social-democratul spunea că în cursul zilei de luni vor fi stabilite detaliile întrevederii.

"Prim-ministrul nu are astăzi (luni - n.r.) în program o întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. 

O astfel de întâlnire nu se afla nici pe agenda din aceasta săptămână", au transmis, luni, reprezentanții Executivului.

Marcel Ciolacu a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre discuția telefonică avută cu premierul Florin Cîțu. 

Marcel Ciolacu a dezvăluit ce a vorbit la telefon cu premierul Florin Cîțu

Liderul PSD a spus că a fost sunat de premier şi a reiterat ideea conform căreia dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, PSD va intra în grevă parlamentară.

"Cu domnul Cîțu a fost o discuție scurtă (...) urmează să fiu contactat și să avem o discuție în cursul acestei săptămâni (...) Presupun că acest telefon a fost în urma discuțiilor avute cu domnul Cîțu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuție (...).

Presupun că acest telefon a fost în urma discuțiilor avute de domnul Cîțu. Eu de la toți comisarii am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește prezentarea PNRR. 

Nu am avut o înțelegere (la telefon - n.r.), a rămas că vorbim, că ne vom vedea să stăm de vorbă. A rămas că mâine stăm de vorbă și stabilim o dată și o locație", a spus Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Ciolacu: Dacă nu prezintă PNRR în Parlament, vom intra în grevă

Totodată, liderul social-democraților spune că este exclus ca PNRR-ul să nu fie prezentat în Parlamentul României.

"Am spus foarte clar, dacă se merge cu PNRR la Bruxelles, fără să fie prezentat și fără să avem o discuție serioasă pe principii și pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară", a adăugat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: PNRR Florin Cîțu Marcel Ciolacu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close