Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu: "Dacă nu prezintă PNRR în Parlament, vom intra în grevă"

Marcel Ciolacu: "Dacă nu prezintă PNRR în Parlament, vom intra în grevă"

Liderul PSD a vorbit, la Antena 3, despre apelul telefonic pe care l-a primit de la premierul Florin Cîțu. Marcel Ciolacu este de părere că PNRR-ul trebuie să fie prezentat în Parlament.

Marcel Ciolacu: "Dacă nu prezintă PNRR în Parlament, vom intra în grevă"
de Maria Zărnescu    |    16 Mai 2021   •   21:21

Marcel Ciolacu a fost sunat de premierul Florin Cîțu, în cursul săptămânii trecute. Liderul PSD susține că au purtat o discuție scurtă,

"Mai multe zile, am avut discuții cu comisarii europeni. Cu comisarul european pe Economie, pe Dezvoltare și nu în ultimul rând, cu vicepreședintele Comisiei Europene.

Doamna președinte mi-a răspuns la scrisoare și mi-a dat dreptate, că este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României, să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot (...) el trebuie cunoscut de către toate forțele politice, mai ales că Partidul Social Democrat este cel mai mare partid, fie că le convine fie că nu le convine și are peste jumătate din administrațiile publice locale", a declarat liderul social – democraților, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre telefonul dat de Florin Cîțu: "A fost o discuție scurtă"

"Cu domnul Cîțu a fost o discuție scurtă (...) urmează să fiu contactat și să avem o discuție în cursul acestei săptămâni (...) Presupun că acest telefon a fost în urma discuțiilor avute cu domnul Cîțu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuție.

Eu, de la toți comisarii, am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește venirea și prezentarea în Parlament a Planului Național de Redresare și Reziliență (...) Apelul a fost în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană", a dezvăluit Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a declarat că urmează să aibă o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, la care ar urma să discute despre Planul Național de Redresare și Reziliență. În cursul săptămânii ce urmează să înceapă, premierul ar urma să îl contacteze pe liderul opoziției, așa cum a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Totodată, liderul social – democraților spune că este exclus ca PNRR-ul să nu fie prezentat în Parlamentul României.

"Am spus foarte clar, dacă se merge cu PNRR la Bruxelles, fără să fie prezentat și fără să avem o discuție serioasă pe principii și pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară", a adăugat Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu susține că PNRR nu trebuie să treacă prin Parlament

Planul Național de Rederesare și Reziliență (PNRR) este un proiect al Guvernului și nu are nevoie să treacă prin Parlament, a spus, vineri, premierul Florin Cîțu. El a spus că îl va prezenta, totusi, în Parlament, pentru a-l cunoaște românii.

Întrebat, vineri seara, dacă va trece PNRR prin Parlament, premierul Florin Cîțu a spus că nu este nevoie, pentru că este un proiect al Guvernului.

„PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, este un proiect al Guvernului. Un lucru pe care putem să îl facem este să prezentăm românilor, în Parlamentul României, forul legislativ al României, PNRR.

Este un lucru pe care putem să îl facem, dar nu are de ce să treacă prin Parlament, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere, dar cred că este important ca românii să vadă acest PNRR transparent, deschis și dacă este nevoie, mergem cu el în Parlamentul României”, a spus Cîțu, potrivit Mediafax.

Încă de joi seara, premierul Florin Cîțu a spus că nu exclude să prezinte Parlamentului proiectul PNRR, după ce PSD a amenințat că parlamentarii social-democrați vor intra în grevă parlamentară în caz contrar.

Marcel Ciolacu, sunat de Florin Cîțu

Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politica. Liderul PSD susţine că a fost sunat de prim-ministrul Florin Cîţu. Acesta a povestit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ce a vrut premierul să îi transmită.

„Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul pentru a avea o întâlnire săptămâna viitoare ca să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă dacă a fost contactat de către premier în cursul zilei de ieri sau astăzi.

„Cred că decizia luată la Bruxelles, împreună cu comisarii europeni şi preşedinta Comisiei, a fost ca acest Plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament.

Am salutat decizia prim-ministrului Florin Cîţu, după ce s-a întors de la Bruxelles, de a prezenta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul României şi de a avea o discuţie aplicată cu Opoziţia, respectiv cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că prim-ministrul României a ajuns la concluzia că nu este un PNRR al Guvernului sau al unei coaliţii, este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”. a mai precizat șeful PSD.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Florin Cîțu PNRR
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close