Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, în vizită la Spitalul Floreasca. Ministrul a discutat cu medicii despre starea victimelor tragediei de la Crevedia

Alexandru Rafila, în vizită la Spitalul Floreasca. Ministrul a discutat cu medicii despre starea victimelor tragediei de la Crevedia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost la Spitalul Floreasca, unde a vorbit cu medicii despre starea victimelor exploziilor de la Crevedia.

Alexandru Rafila, în vizită la Spitalul Floreasca. Ministrul a discutat cu medicii despre starea victimelor tragediei de la Crevedia
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2023   •   15:21

Deși au fost externați doi răniți, încă 13 pacienți rămân în continuare la Spitalul Floreasca din Capitală, doi dintre ei aflându-se în stare critică, intubați și ventilați mecanic.

De asemenea, un alt pacient în stare gravă, intubat și ventilat mecanic, se află la Spitalul  Bagdasar-Arseni, iar alte victime ale tragediei din Crevedia se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul Elias, Spitalul Universitar și Spitalul de Arși.

Totodată, 12 răniți se află în continuare în spitalele din Belgia, Italia, Austria, Germania și Norvegia, trei dintre ei fiind în stare critică, având arsuri între 40 și 90% din suprafața corpului.

Astăzi, ministrul Sănătății a vizitat Secția de Arși a Spitalului Floreasca, acolo unde a stat de vorbă cu personalul medical.

Citește și: Colega de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoșani, rupe tăcerea: ”Când am ridicat capul, era vânătă!”

Legat de lipsurile Spitalului Floreasca, semnalate ieri de fiica unei paciente chiar în timpul vizitei președintelui, Alexandru Rafila a spus că salonul în care a fost internată mama femeii avea aer condiționat.

"Veniți pe secție să vedeți ce echipă de medici straluciți sunt la Ortopedie. Medicii lucrează la 40 și ceva de grade în saloane, pentru că nu funcționează sistemul de ventilație.

Nu mai am forță să vă explic și să vă dau indicații legate de tratamentul medical pe care mama mea l-a primit. Au fost exemplari, Ştiți ce mă nemulțumește?

Umilința pe care noi o tolerăm? Știți câți aparținători sunt acolo? O grămadă! Știți ce fac? Suportă în tăcere și splâng. Sistemul de ventilație este nefuncțional de multă vreme.

 Asistentele stau în niște condiții execrabile din punct de vedere al condițiilor de ventilație.

 Infirmierele de asemenea, curg transpirațiile pe ele ca să-i dea mamei mele medicație și să-i schimbe pampersul. Și vi se pare normal?", a strigat femeia, în timpul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Spitalul Floreasca din Bucureşti. 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close