Antena 3 CNN Actualitate Directorul adjunct al ASSMB, în arest preventiv pentru 30 de zile. Managerul Spitalului Colentina, în arest la domiciliu

Directorul adjunct al ASSMB, în arest preventiv pentru 30 de zile. Managerul Spitalului Colentina, în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a emis în această seară mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele directorului adjunct al ASSMB și al managerului de la Spitalul Colentina.

Directorul adjunct al ASSMB, în arest preventiv pentru 30 de zile. Managerul Spitalului Colentina, în arest la domiciliu
Sursa foto: hepta
de Ioana Mircea    |    19 Sep 2023   •   21:02

Magistrații Curții de Apel Bucuerști au admis propunerea de arestare preventivă formulată de DNA structura centrală în ceea ce ii privește pe inculpații Pluta Cristian (directorul adjunct al ASSMB) și Stancilă Silviu (persoană fără calitate oficială) pe o durata de 30 de zile.

De asemenea, s-a respins ca neîntemeiata propunerea de luare a arestării preventive formulată de DNA structura centrală in ceea ce îi privește pe inculpații Cristescu George Mirea (managerul Spitalului Colentina) și Dumitru Alexandru Paul.

Citește și: Acuzații de luare de mită la vârful instituției care administrează spitalele din București

Magistrații au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de Cristescu George Mirel pe o perioada de 30 de zile și luarea măsurii controlului judiciar față de Dumitru Alexandru Paul pe o perioada de 60 de zile.

Instanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reținut sau arestat în alta cauză. Decizia Curții de Apel București poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare. Directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și managerul Spitalului Colentina au fost reținuți de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de marți, a inculpaților Plută Cristian, director adjunct al ASSMB, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, (două fapte) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, și a lui Cristescu Geroge Mirel, manager al Spitalului Clinic Colentina din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare.

De asemenea, mai sunt cercetați administratorul unei firme pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și o persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de instigare la dare de mită, complicitate la dare de mită și complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității. În cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de luni, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: ASSMB arestare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close