Antena 3 CNN Actualitate Banii pe care îi plătește România pentru aducerea unui fugar înapoi în țară. Alina Gorghiu: "Fenomenul trebuie stopat!”

Banii pe care îi plătește România pentru aducerea unui fugar înapoi în țară. Alina Gorghiu: "Fenomenul trebuie stopat!”

Aducerea unui fugar român din străinătate poate costa statul român foarte mulți bani. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că acest fenomen trebuie oprit.

Banii pe care îi plătește România pentru aducerea unui fugar înapoi în țară. Alina Gorghiu: "Fenomenul trebuie stopat!”
Sursa foto: Facebook I Alina Gorghiu
de Ştefan Petrică    |    20 Ian 2024   •   10:48

Pentru aducerea în țară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion, la care se adaugă diurna și cazarea ofițerilor de poliție implicați în preluarea persoanei căutate, susține Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Conform acesteia, în 2023, s-au cheltuit în acest scop peste 10 milioane de lei.

"În 2021, statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în țară a fugarilor.

În 2022, peste 8,6 milioane de lei. Anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei. Dar anul acesta vom avea o lege, potrivit căreia fugarul plătește costurile aferente aducerii lui în țară.

Citește și: Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Admisibilitatea extrădării în România a fost amânată 

Proiectul de lege a fost pus marți în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției. Fenomenul fugarilor trebuie stopat! Pedeapsa trebuie executată în țară”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ea arată că, pentru aducerea în țară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion. La care se adaugă costurile diurnei și ale cazării ofițerilor de poliție implicați în preluarea persoanei căutate.

Ministrul Justiției arată că în ultima săptămână au fost aduși în țară 17 fugari din Irlanda, Italia, Franța, Germania, Polonia și Marea Britanie.

Toți aveau condamnări în țară pentru diverse infracțiuni.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close