Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Admisibilitatea extrădării în România a fost amânată

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Admisibilitatea extrădării în România a fost amânată

Judecătorii din Germania au decis ca primarul fugar, Cătălin Cherecheș să rămână în arest până când se va judeca cererea de extrădare în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2024   •   22:45

Parchetul Munchen a răspuns solicitării privind situaţia în care se găseşte primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în România.

"Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situaţia actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024.

Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana persecutată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată.

Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestaţie a persoanei persecutate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt.

Citește și: O nouă lovitură pentru Cătălin Cherecheș. Fostul primar ar putea rămâne fără o parte din avere

Această obiecţie urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München.

Vă rog să înţelegeţi că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite”, transmite Parchetul bavarez.

Cum a reușit Cătălin Cherecheș să fugă din România

Fostul primar Cătălin Cherecheș a fugit din România înainte de condamnarea sa la închisoare și prins în Germania, unde încearcă să împiedice extrădarea.

În 24 noiembrie, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Instanța a dispus, de asemenea, majorarea perioadei în care nu mai poate ocupa funcții publice de la 4 la 5 ani.

De asemenea, magistrații au menţinut sechestrul pe bunurile edilului.

Potrivit deciziei instanței, din durata pedepsei de 5 ani lui Cherecheș ar urma să îi fie scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în 2016.

În completul de judecată s-a aflat judecătoarea căreia socrii lui Cherecheș au încercat să îi dea mită 50.000 de euro pentru o pedeapsă mai blândă, conform DNA.

În noaptea de 23 spre 24 noiembrie (joi spre vineri), Cătălin Cherecheș a transmis live pe Facebook, susținând că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. "Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.

Potrivit Poliției de Frontieră, Cherecheș a ieșit din țară în 24 noiembrie la ora 07.49, folosind cartea de identitate a unei rude.

Poliția a anunțat că este vorba despre o persoană născută în anul 1988, care locuiește într-o țară din Europa.

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches arest Germania
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close