Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Chirițoiu, despre plafonarea prețurilor RCA: "Sunt milioane de clienți care trebuie să-și schimbe polițele de asigurare"

Bogdan Chirițoiu, despre plafonarea prețurilor RCA: "Sunt milioane de clienți care trebuie să-și schimbe polițele de asigurare"

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a făcut declarații despre măsura plafonării prețurilor RCA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2023   •   15:26

Bogdan Chirițoiu a declarat, luni, după audierea din Comisia Economică, faptul că formula prin care vor fi plafonate prețurile RCA va fi stabilită de ASF.

"Noi suntem de acord cu plafonarea, pentru că sunt milioane de clienți ai Euroins care trebuie să-și schimbe polițele de asigurare, iar această schimbare poate să creeze perturbări în piață.

În această situație, ni se pare normal să existe, pentru o perioadă limitată, o plafonare a prețului.

Noi nu suntem în măsură să ne pronunțăm în privința prețului.

Citește și: Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA

Noi ne-am axat pe oportunitatea plafonării, iar prețul și formula de calcul va fi stabilită de ASF. Sun convins că Guvernul va aproba.

Noi introducem plafonarea pentru a nu exista o panică, dar și pentru a nu exista creșteri foarte mari. În șase luni avem șansa de a modifica legea, astfel încât să ne asigurăm că funcționează bine mecanismul RCA și că nu este inflaționist, așa cum este acum", a spus Bogdan Chirițoiu.

×
Subiecte în articol: Bogdan Chiriţoiu polita RCA plafonare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close