Antena 3 CNN Actualitate Miza pentru care au fost scăpate Elena Udrea și Ioana Băsescu. Cheia, în circuitele banilor

Miza pentru care au fost scăpate Elena Udrea și Ioana Băsescu. Cheia, în circuitele banilor

Ioana Băsescu și Elena Udrea au scăpat de procesul de corupție în care primiseră cinci ani de detenție cu executare, respectiv opt ani, prin prescrierea faptelor.

Miza pentru care au fost scăpate Elena Udrea și Ioana Băsescu. Cheia, în circuitele banilor
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre / Marian Ilie
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2023   •   21:21

Cât timp era ministru al Dezvoltării și unul dintre cei mai puternici oameni ai regimului Băsescu, Elena Udrea era, cu siguranță, cel mai extravagant politician.

La acel moment, presa îi inventaria poșetele, pantofii și rochiile de mii de euro, iar explicația era mereu aceea că este soție de milionar, respectiv Dorin Cocoș, condamnat pentru că intermedia șpăgi în dosarul Microsoft.

De asemenea, nici familia lui Traian Băsescu nu a dus-o niciodată rău, ba din contră.

Bugetar întreaga viață, Băsescu a reușit să-și țină familia la cele mai înalte standarde, fiica sa, Elena, rivalizând-o pe Udrea în ținute de zeci de mii de euro și bolizi de lux, având mereu piese de la cele mai scumpe case de modă.

Citește și: Momentul în care zeci de cicliști cad de pe biciclete la Turul Franței, din cauza unui spectator care a vrut să-și facă un selfie

Cealaltă fiică, Ioana, a fost mereu ceva mai discretă, având mai mult o înclinație spre domeniul imobiliar.

Aceasta s-a bucurat de un penthouse de peste un milion de euro în ansamblul de lux al lui Puiu Popoviciu, care a venit la pachet cu un birou notarial, de o vilă de lux pe malul lacului Snagov de peste 1,5 milioane de euro și de celebrul teren de la Nana.

De altfel, Ioana Băsescu este singurul membru al familiei aducător de venituri mai serioase, fiind notar, singura perioadă mai bănoasă ca venituri legale pentru cealaltă fiică, Elena, fiind cea în care a fost europarlamentar.

După plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și apariția problemelor penale în cazul Ioanei Băsescu și a Elenei Udrea, stilul lor de viață nu a părut să sufere prea mult.

Mai lovită a fost Elena Udrea, căreia instanța vrea să-i ia în jur de 1,6 milioane de lei, plus 12.000 de lei cheltuieli de judecată.

Ioana Băsescu a scăpat și mai ieftin, instanța obligând-o la plata sumei de 14.600 de euro, deși în rechizitoriu este acuzată că a prejudiciat bugetul statului cu peste 150.000 de euro.

Despre prejudiciul la stat nu se mai vorbește nicăieri, suma confiscată de la Ioana Băsescu și Silviu Wagner, un alt inculpat,  urmând să ajungă la OL Terminal SA, care s-a constituit parte civilă în dosar.

Prin urmare, statul nu i-a absolut nimic de la ea, nefiind preocupat de recuperarea de prejudicii de la camarila Băsescu, sumele propuse fiind folosite doar la promovarea dosarelor, neregăsindu-se apoi în sentințele de condamnare sub formă de confiscări.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Elena Băsescu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close