Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ministrul Justiției: Voi discuta zilele viitoare cu procurorii-șefi Kovesi și Lazăr. În 14 zile, anunț ce măsuri iau. Am informat Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției: Voi discuta zilele viitoare cu procurorii-șefi Kovesi și Lazăr. În 14 zile, anunț ce măsuri iau. Am informat Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției: Voi discuta zilele viitoare cu procurorii-șefi Kovesi și Lazăr. În 14 zile, anunț ce măsuri iau. Am informat Comisia de la Veneția
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Mar 2017   •   20:31

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat duminică, la Antena 3, că în zilele următoare va avea discuții cu procurorul-șef al Parchetului general și al DNA, respectiv Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, iar în cel mult două săptămâni va lua o măsură, lăsând de înțeles că nu exclude nici ca cei doi să demisioneze.

”Zilele următoare voi avea discuții cu procurorul general al PIICJ, Augustin Lazăr, și separat cu procurorul-șef de la DNA, Laura Codruța Kovesi”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Apoi, ”voi face și o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”, a adăugat ministrul Toader.

Ministrul Justiţiei a lăsat de înțeles că nu exclude nici o demisie a celor doi.

"Eu nu exclud, ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale", a spus Tudorel Toader.

Întrebat cam în cât timp estimează că va lua o decizie, șeful de la Justiția a răspuns: ”Cred că maxim 10 zile - două săptămâni”.

Procurorii DNA au generat un conflict constituțional, iar unele măsuri trebuie luate, a mai spus ministrul Justiției, adăugând că a informat și Comisia de la Veneția despre ce s-a întâmplat.

”Am informat Comisia de la Veneția, cel mai eficient organism al Comisie Europene, pentru că ne aflăm sub MCV”, a precizat Tudorel Toader.

Citiți și Roșca Stănescu: Ministrul Justiției va cere 100% demiterea lui Kovesi, luni sau marți

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close