Antena 3 CNN Actualitate Locale Un șofer a primit o amendă usturătoare pentru neplata Rovinietei, deși își transporta mașina pe platformă

Un șofer a primit o amendă usturătoare pentru neplata Rovinietei, deși își transporta mașina pe platformă

Un șofer a primit o amendă usturătoare pentru că nu a plătit Rovinieta mașinii, deși acesta o transporta pe platformă. Bărbatul a contestat sancțiunea în instanță.

Un șofer a primit o amendă usturătoare pentru neplata Rovinietei, deși își transporta mașina pe platformă
de Ioana Mircea    |    02 Ian 2024   •   09:11

O firmă din Oradea a cărei mașină a fost avariată, în timpul unei deplasări în țară, și era transportată pe platformă, a fost amendată pentru că autoturismul nu avea Rovinieta plătită.

Firma a contestat procesul-verbal în instanță, considerând că amenda în valoare de 950 de lei a fost dată pe nedrept. Reprezentantul firmei s-a prezentat la Judecătoria Oradea cu documente care atestă că, în ziua în care a fost aplicată sancțiunea, autoturismul nu se putea deplasa pe propriile roți.

Citește și: Guvernul a aprobat o nouă rovinietă. Cum se va calcula taxa de drum

"Ca atare, la momentul verificării existenţei rovinietei autovehiculul era transportat pe platformă şi nu circula prin deplasare independentă”, a indicat firma, punând la dispoziția magistraților documente și imagini care demonstrau transportarea pe platformă și lăsarea acesteia la un service. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a susținut, în replică, că din imaginile surprinse de camera de supraveghere nu se poate observa că mașina firmei din Oradea ar fi fost transportată pe platformă.  

Cu toate acestea, instanța a considerat că firma sancționată a demonstrat că exista cel puțin o îndoială cu privire la felul în care vehiculul a circulat pe drumurile publice: "Or, pentru a se reţine contravenţia constând în circularea pe drumurile publice fără a deţine rovinietă, autovehiculul trebuie să se deplaseze pe drumurile publice singur, independent, neputându-se reţine o astfel de faptă cu privire la un autovehicul tractat pe remorcă”. 

Prin urmare, magistrații au hotărât la finalul lunii decembrie că firma are dreptate și au anulat procesul-verbal. CNAIR poate face apel în termen de o lună, potrivit bihon.ro.

×
Subiecte în articol: amenda rovinieta platformã masina sofer Oradea
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close