Antena 3 CNN Actualitate Locale Descoperire macabră într-o pădure din Harghita. Rămășițele unui bărbat sfâșiat de urs, găsite de autorități

Descoperire macabră într-o pădure din Harghita. Rămășițele unui bărbat sfâșiat de urs, găsite de autorități

Descoperire macabră într-o pădure din apropierea comunei Murgeni, din județul Harghita. Rămășițele unui bărbat de 37 de ani, sfâșiat de un urs au fost găsite de autorități.

de Jeno Jozsa    |    Alexandra Axinia    |    22 Iul 2023   •   09:22

Urșii își fac tot mai des apariția în satele și orașele de la munte. Atacă animale, caută prin curțile oamenilor după mâncare sau atacă oameni, care de foarte multe ori nu mai au nicio șansă de supraviețuire în fața animalelor sălbatice. 

În apropierea comunei Murgeni, județul Harghita, autoritățile au găsit mai multe rămășițe umane ce se crede că aparțin unui bărbat de 37 de ani, dispărut în urmă cu două săptămâni.

Se pare că bărbatul de 37 de ani s-ar fi aflat în apropierea satului Dobeni. Acolo ar fi dat de ursul care l-a ucis într-un mod brutal, din câte arată ancheta. 

Citește și: ”Putea oricând să intre peste noi, peste copiii mei” | Casa de vacanță din Predeal a unui medic celebru, devastată de un urs

Oamenii legii au deschis o cercetare în acest caz. Președintele Consiliului Județean Harghita susține că încearcă să vorbească ministrul Mediului despre acest caz.

"Acum două zile se pare că a fost găsit un tânăr care a fost sfâşiat de urs pentru că mai multe părţi din corp în diverse părţi au fost găsite. Se pare că este vorba de un atac de urs şi problema mea principală este că autorităţile care investighează cazul n-au discutat cu nimeni, nici cu asociaţia de vânătoare din zonă.

Eu încerc astăzi să iau legătura şi cu domnul ministru al Mediului, acest urs, dacă se adeverește că este vorba de o sfâşiere, un omor de un urs, trebuie foarte repede identificat şi extras.", a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

×
Subiecte în articol: barbat atacat animale salbatice
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close