Antena 3 CNN Actualitate Locale O fată de 14 ani a fost batjocorită de un bărbat de 53 de ani, timp de aproape 2 ani, în Galați. Minora este însărcinată

O fată de 14 ani a fost batjocorită de un bărbat de 53 de ani, timp de aproape 2 ani, în Galați. Minora este însărcinată

Caz revoltător descoperit în Galaţi. Un bărbat de 53 de ani a ajuns în arestul poliţiei, după ce ar fi lăsat însărcinată o copilă de doar 14 ani. Adolescenta ar fi fost batjocorită în mai multe rânduri.

O fată de 14 ani a fost batjocorită de un bărbat de 53 de ani, timp de aproape 2 ani, în Galați. Minora este însărcinată
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   14:42

Calvarul fetei a început în urmă cu aproape 2 ani. Ea mergea periodic la acest bărbat, un vecin, pentru a face treburi în gospodărie, pentru care ea sau familia ei erau plătiţi. 

Bărbatul a profitat de vârsta copilei şi de faptul că provine dintr-o familie săracă şi a abuzat-o sexual în tot acest timp. Totul s-a aflat în urmă cu două zile când mama a decis să o ducă la spital la Bârlad pentru un control iar medicii au stabilit că este însărcinată, relatează observatornews.ro.

Citește și: "Mi-a spus că o să ajung într-un sac de rafie" | Mărturia femeii din București, înjunghiată, ameninţată cu moartea de soţ şi ignorată de autorităţi

Atunci copila a decis să povestească tot ce s-a întâmplat în această perioadă ia rmedicii au sunat la poliţie. În primă fază, a fost deschis dosar penal pentru act sexual cu un minor, apoi după audieri, au schimbat încadrarea. Marţi dimineaţă l-au ridicat pe suspect şi l-au dus la audieri. Bărbatul urmează să fie dus la tribunal cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Mărturiile vecinilor contabilei din Gorj, ucisă de concubinul său cu sânge rece: ”Era o femeie de o putere de muncă nemaipomenită”

O fată de 14 ani, însoțită de mama ei, s-a prezentat pe 23 martie 2023, la Spitalul Municipal de Urgențe Bârlad, unde cadrele medicale au stabilit că este însărcinată, potrivit IPJ Galați. Suspectul este un bărbat, de 53 de ani, din comuna Rădești. A fost sesizată Poliția municipiului Bârlad și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a declinat competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

Citește și: Fată de 17 ani, biciuită într-o staţie de autobuz, în Maramureş. De la ce a pornit scandalul

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2021 - februarie 2023, bărbatul de 53 de ani, profitând de faptul că minora s-ar fi aflat singură la locuința acestuia din comuna Rădești, cu scopul de a efectua mai multe activități gospodărești, ar fi întreținut raporturi sexuale neconsimțite cu aceasta, prin constrângere, profitând de situația materială precară a familiei.

Citește și: ”Sunt prea tânără ca să mor” Mărturia sfâșietoare a unei românce care a fost salvată din infernul din Rodos

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, în formă continuată. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

"În cursul zile de astăzi, 25 iulie, bănuitul va fi audiat în vederea schimbării încadrării juridice (viol), urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă", au transmis polițiștii.

În cazul în care aveți cunoștință despre un caz de abuz sexual asupra unui minor, puteți anunța acest lucru la Telefonul Copilului 116111, linia europeană de asistență pentru Copii 

 

×
Subiecte în articol: minora insarcinata Galați IPJ Galaţi
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close