Antena 3 CNN Actualitate ”A afectat imaginea Armatei”: Militarul din Constanța, atacat în post și dezarmat de mitralieră, a fost condamnat

”A afectat imaginea Armatei”: Militarul din Constanța, atacat în post și dezarmat de mitralieră, a fost condamnat

Soldatul de la unitatea militară din Constanța, atacat de un necunoscut cu cagulă anul trecut, în timp ce asigura serviciul de pază, a fost condamnat pentru încălcarea consemnului și fals în declarații.

”A afectat imaginea Armatei”: Militarul din Constanța, atacat în post și dezarmat de mitralieră, a fost condamnat
de Cătălina Smereca    |    27 Iul 2023   •   15:33

La mai multe de un an de la incidentul petrecut într-o unitate militară din Mamaia Sat, soldatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost trimis în judecată de către Parchetul Militar pentru încălcarea consemnului, dar și pentru fals în declarații.

Citește și: Reacția lui Gabriel Oprea după ce a fost achitat definitiv în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: "Am învins, m-am ridicat și voi reveni în politica mare"

Bărbatul citea rugăciuni pe telefonul mobil pentru că avea copilul bolnav, în momentul în care a fost atacat, asta în ciuda faptului că nu avea voie cu acel dispozitiv în post. 

I s-a imputat că în loc să apere postul chiar și cu prețul vieții, a luat-o la fugă, abandonându-și mitraliera și muniția. Fapta sa ”a afectat imaginea Armatei”, spun anchetatorii.

Citește și: Polițist intimidat de șefi în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri din județ. Verificări la IPJ Bihor

Cel care i-a furat arma nu a fost prins nici până acum, la aproape un an și jumătate de la incidentul acesta,

×
Subiecte în articol: militar condamnat mitralieră Constanța
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close