Antena 3 CNN Actualitate Polițist intimidat de șefi în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri din județ. Verificări la IPJ Bihor

Polițist intimidat de șefi în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri din județ. Verificări la IPJ Bihor

Ministerul Afacerilor Interne face verificări la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, după ce un polițist spune că este intimidat în stil mafiot de către șefi, pentru că ar fi supărat un om de afaceri influent din județ.

Polițist intimidat de șefi în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri din județ. Verificări la IPJ Bihor
Sursa foto: Recorder
de Cosmin Criste    |    27 Iul 2023   •   13:01

Totul a pornit de la un incident aparent banal petrecut în data de 22 februarie 2022. În parcarea blocului, soția polițistului i-ar fi cerut unei femei să-și mute puțin mașina, pentru ca cei doi să poată parca, dar respectiva ar fi început să-i înjure pe polițist și pe soția lui.

Femeia s-a dovedit a fi Narcisa Dronca, soția omului de afaceri Marius Dronca, cu afaceri în domeniul transportului de marfă. Femeia a acuzat că ea a fost scuipată de polițist și s-a dus să-i facă plângere ofițerului la Poliția Oradea. Soțul ei a reușit să afle în doar câteva minute numele și numărul de telefon al polițistului, pe care l-ar fi sunat și l-ar fi amenințat.

Citește și: Reacția lui Gabriel Oprea după ce a fost achitat definitiv în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: "Am învins, m-am ridicat și voi reveni în politica mare"

Datele personale ar fi fost dezvăluite chiar de colegii lui, după ce ar fi accesat ilegal baza de date a Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei anchete Recorder.

Soția omului de afaceri a depus o plângere împotriva lui Paul Filimon, iar polițistul, la rândul său, a depus o plângere împotriva omului de afaceri Marius Dronca pentru amenințare, dar și o plângere pentru accesare neautorizată de date personale. 

Polițistul a fost apoi chemat chiar de inspectorul șef al IPJ Bihor să ii sugereze o împăcare cu omul de afaceri. Apoi a fost sunat de diverși polițiști ce se ocupau de anchetă, pentru acceași solicitare.  El nu a acceptat, iar de atunci i s-au pus bețe în roate.

Citește și: ”Felicitări polițistului! Așa trebuie procedat” Bărbat împușcat de polițiști, pe o stradă din Calafat. Sărise la bătaie ca să apere un șofer băut și fără permis

Când a dat psihologicul și a ieșit apt condiționat sub pretextul că nu s-ar fi descurcat prea bine la testele de atenție, fără însă a i se da niciun fel de detalii.

Mai mult, șeful IPJ ar fi dispus trimiterea lui și la un control psihiatric, tentativă la care s-a renunțat după ce polițistul a pus întrebări insistente cu privire la motivele acestei verificări.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a solicitat Inspectoratului General al Poliției Române să demareze urgent verificări în acest caz, iar în funcție de rezultatele verificărilor vor fi luate măsurile care se impun, conform legii.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close