Antena 3 CNN Actualitate Oraşul din România unde sute de srilankezi se vor strânge ca să petreacă Revelionul

Oraşul din România unde sute de srilankezi se vor strânge ca să petreacă Revelionul

Sute de muncitori srilankezi din România au decis să se reunească din toate colţurile ţării şi să petreacă împreună intrarea în noul an. Surprinzător ce oraş au ales!

Oraşul din România unde sute de srilankezi se vor strânge ca să petreacă Revelionul
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   13:40

Potrivit reprezentanților comunității din Sri Lanka, peste 400 de srilankezi vor petrece Noaptea dintre Ani la Alba-Iulia, Mai exact, aceștia au închiriat Clubul Stage din oraș pentru a se distra la trecerea dintre ani. 

Vor fi prezenți muncitori care lucrează în Alba Iulia, dar și prieteni de-ai lor din mai multe orașe din țară, scrie alba24.ro.

Mai mult de atât, muzica va fi asigurată de două formații de muzică în care activează srilankezi din România. Este vorba despre RO-94 Band și DJ Desh.

De asemenea și mâncarea va fi tot tradițională. Organizatorii optează pentru mâncare de tipul ”street food”. Băutura va fi asigurată de către barul clubului.

"Mă bucur pentru ei! Fac sacrificii mari venind să lucreze la noi"

Reacţiile comunităţii locale sunt pozitive în acest context. Sute mesaje de susţinere şi apreciere pentru efortul pe care muncitorii îl depun și pentru că ajută la dezvoltarea orașului au fost postate pe reţelele de socializare.

"Bravo lor și respect pentru că fac bine muncile pe care nativii nu prea mai doresc sa le facă în propria țară", "Mă bucur pentru ei. Oamenii muncesc, contribuie la dezvoltarea economică locală și fac sacrificii mari venind să lucreze la noi. Le doresc sărbători fericite și să aibă parte de o relație bună cu cetățenii din orașul nostru", sunt doar câteva dintre comentarii.

Numărul muncitorilor străini care vor putea veni în România, în 2024, va creşte cu 40% faţă de anul acesta

Contingentul de muncitori străini care vor putea veni la muncă în România în 2024 va crește la 140.000, cu 40% mai mult față de pragul admis pentru acest an, respectiv 100.000, potrivit unui comunicat Ejobs.

Cei mai mulți se angajează în retail, horeca, servicii, construcții, transport / logistică sau turism, pe poziții din segmentul entry level, care necesită maximum doi ani de experiență.

×
Subiecte în articol: oras srilankezi revelion muncitori
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close