Antena 3 CNN Actualitate România, pe locul doi în UE la numărul de victime în accidente rutiere | Expert în conducere defensivă: "Nu există cei trei piloni necesari: infrastructură, educaţie rutieră şi autorităţi"

România, pe locul doi în UE la numărul de victime în accidente rutiere | Expert în conducere defensivă: "Nu există cei trei piloni necesari: infrastructură, educaţie rutieră şi autorităţi"

România rămâne fruntaşă în UE, în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere mortale. Dacă în anii trecuţi, ţara noastră ocupa primul loc în clasamentul deceselor provocate de accidente, acum, Comisia Europeană ne plasează pe locul al doilea. În anul 2023, peste 20.000 de persoane au fost ucise.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   09:38

Silviu Toma, expert în conducere defensivă, a explicat în direct la Antena 3 CNN care sunt cauzele care conduc la tragediile de pe drumurile din România.

"Eu am mizat întotdeauna pe faptul că nu există cei trei piloni necesari unor astfel de situaţii: infrastructură, educaţie rutieră şi autorităţi. La noi în ţară, dacă vorbim despre aceşti trei piloni, hai să zicem că nu prea există.

Autorităţile sunt, din păcate, pur şi simplu depăşite. Vorbeam recent cu cineva că, la nivel de Bucureşti, unde avem 5.500 de străzi aproximativ, sunt la Serviciul Rutier aproximativ 200 de poliţişti în trei schimburi. E imposibil să aplici legea în felul ăsta", a explicat Silviu Toma, expert în conducere defensivă, în direct la Antena 3 CNN.

Atenţionări pentru a evita accidentele rutiere

"Încep din ce în ce mai mult să cred şi să aleg atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu, ca atunci când plec într-o călătorie în România, să-mi aleg cu mult mai multă atenţie itinerariul.

De exemplu, evit Valea Oltului. Pe Valea Oltului sunt foarte multe zone în care dacă ceva se întâmplă, poţi să fii pilot de raliu, nu ai nicio şansă, pentru că nu ai niciu spaţiu de degajare.

Prefer să merg pe drumuri late, cu separator de sens pe mijloc şi, evident, dacă se poate să avem şi spaţii de degajare.

Şi aleg întotdeauna să plec ziua. Nu vreau să plec noaptea niciodată într-o ţară în care iluminatul public este inexistent", a mai spus Silviu Toma, expert în conducere defensivă.

×
Subiecte în articol: victime accidente rutiere clasament
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close