Antena 3 CNN Actualitate România a ajuns la 65% rezervă de gaz în depozite: "Țara noastră va deveni exportator net de gaze la sfârșitul lui 2026"

România a ajuns la 65% rezervă de gaz în depozite: "Țara noastră va deveni exportator net de gaze la sfârșitul lui 2026"

România a ajuns vineri, la o cantitate de gaze naturale înmagazinate de 2,06 miliarde mc, ceea ce reprezintă 65% din capacitatea totală de înmagazinare.

România a ajuns la 65% rezervă de gaz în depozite: "Țara noastră va deveni exportator net de gaze la sfârșitul lui 2026"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2023   •   10:02

România a umplut 65% din capacitatea de înmagazinare a gazelor.

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a anunțat faptul că România a ajuns, vineri, la o cantitate de gaze naturale înmagazinate de 2.06 miliarde mc. reprezentând 65% din capacitatea totala de înmagazinare a tarii, de 3.17 miliarde mc.

Fostul Ministru al Energiei, menționa, la începutul lunii iunie, ca statul se așteaptă ca, în septembrie, depozitele de înmagazinare să ajungă la 100% grad de umplere.

"Noi trebuie să ne obișnuim cu ideea că România va deveni exportator net de gaze la sfârșitul lui 2026.

Citește șiRomânia construiește un depozit uriaș pentru gazele din Marea Neagră | Interviu exclusiv cu directorii Romgaz și OMV Petrom

Să nu uităm că vom fi exportatori de gaze, iar gazele intră și ies din România.

Depozitele noastre în momentul de față sunt peste 60%.

Sunt peste 1,9 miliarde metri cubi. Estimez că în septembrie stăm la 100%”, spunea pe 8 iunie Virgil Popescu, potrivit Economica.net

×
Subiecte în articol: Transgaz gaze depozit
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close