Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile consumului de mandarine. Cinci motive pentru care ar trebui să mâncăm măcar una pe zi

Beneficiile consumului de mandarine. Cinci motive pentru care ar trebui să mâncăm măcar una pe zi

Pe lângă gustul lor dulce, mandarinele aduc și numeroase beneficii sănătății, motiv pentru care nu ar trebui să ne lipsească în această perioadă.

Beneficiile consumului de mandarine. Cinci motive pentru care ar trebui să mâncăm măcar una pe zi
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Ian 2024   •   06:00

Mandarinele sunt fructe bogate în nutrienți și substanțe benefice pentru sănătate, fiind mai dulci și mai mici decât portocalele.

Deși au dimensiuni reduse, acestea conțin mai mult zahăr decât portocalele, motiv pentru care sunt preferate de majoritatea oamenilor.

Mandarinele pot fi consumate singure sau pot fi integrate în numeroase preparate, precum: prăjituri, salate cu fructe sau smoothie-uri.

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și pot fi consumate mai ales pentru prevenirea răcelilor în sezonul rece.

Citește și: Secretul cojilor de la mandarine. Motivele pentru care nu ar trebui să fie niciodată aruncate la gunoi

De asemenea, mandarinele se dovedesc a fi benefice pentru sănătatea sistemului digestiv, precum și a pielii.

Ajută la întărirea sistemului imunitar. Mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic, care ajută la întărirea sistemului imunitar, la combaterea radicalilor liberi și la susținerea sănătății pielii.

Pot susține sănătatea sistemului digestiv. Mandarinele conțin fibre alimentare, care sunt esențiale pentru sănătatea sistemului digestiv. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și previn constipația.

Pot reduce riscul de boli cronice. Consumul regulat de mandarine a fost asociat cu reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți.

Susțin sănătatea ochilor. Beta-carotenul și vitamina A din mandarine sunt benefice pentru sănătatea ochilor și pot contribui la prevenirea problemelor de vedere legate de vârstă. 

Ajută la pierderea în greutate. Mandarinele au destul de puține calorii și sunt bogate în apă. Pentru că au un conținut caloric redus și sunt bogate în fibre, aceste fructe sunt potrivite pentru cei care doresc să își controleze greutatea.

Cu toate acestea, persoanele care au alergie la citrice trebuie să evite să consume aceste fructe.

De asemenea, cei care se confruntă cu probleme digestive trebuie să consume mandarine cu moderație, deoarece aciditatea acestor fructe poate conduce la complicații.

Mandarinele conțin, de asemenea fier, calciu, fosfor, vitamine din grupul B, vitamina E, vitamina K, fiind benefice pentru sistemul imunitar și în caz de anemie sau deficit nutrițional, potrivit doc.ro.

×
Subiecte în articol: mandarine beneficii nutrienţi sănătate
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close