Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ora ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

Ora ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

Lipsa somnului afectează mult sănătatea creierului, iar prof. dr. Vlad Ciurea a explicat ce se întâmplă dacă ne culcăm mai târziu de ora 22.

Ora ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    12 Iul 2023   •   18:00

"Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim. 

Dar în somn ne refacem, în somn "bijuteria" se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi.

Deci dacă noi ștergem somnul cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac "bijuteria" și nu mai este așa şfefuită. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Deci cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: somn lipsa somnului Vlad Ciurea creier
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close