Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anticoncepționalele ar putea fi luate cu rețetă compensată | Alexandru Rafila: "Mi se pare mult mai firesc"

Anticoncepționalele ar putea fi luate cu rețetă compensată | Alexandru Rafila: "Mi se pare mult mai firesc"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Anticoncepționalele ar putea fi luate cu rețetă compensată | Alexandru Rafila: "Mi se pare mult mai firesc"
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   14:35

"Da, este similar dacă vreţi cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie", a declarat Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății a declarat că acest serviciu va fi oferit femeilor doritoare. În cazul minorelor, este nevoie de acordul părinților. 

"O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor", a spus ministrul, întrebat dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.

 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close