Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalul din România care va avea soft pe bază de inteligență artificială, pentru tratarea cancerului: "Pacientul va începe mult mai repede tratamentul"

Spitalul din România care va avea soft pe bază de inteligență artificială, pentru tratarea cancerului: "Pacientul va începe mult mai repede tratamentul"

Un spital din România va avea un soft pe bază de inteligență artificială, pentru tratarea cancerului. Va prelua o mare parte din munca medicului.

Spitalul din România care va avea soft pe bază de inteligență artificială, pentru tratarea cancerului: "Pacientul va începe mult mai repede tratamentul"
Sursa foto: Getty Images I pcess609
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   17:56

Softul pe bază de inteligență artificială, pentru tratarea cancerului, va fi cumpărat pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei” Galați.

Fondurile necesare au fost aprobate joi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Galați. Softul va fi folosit la secția de Radioterapie din cadrul spitalului și va ușura foarte mult activitățile medicilor.

"Pacientul va începe mult mai repede tratamentul cu acceleratorul liniar de particule, iar medicul va avea mai mult timp pentru pacienţi, partea de conturare fiind preluată de acest soft. Totul pentru binele pacienţilor. De aceea, dotăm secţia de Radioterapie cu tehnologie de ultimă generaţie.

Astfel, softul, bazat pe inteligență artificială, preia munca medicului de conturare a organelor la risc, softul realizând în doar 30 de minute munca de câteva ore a medicului, iar timpul câștigat astfel înseamnă şi mai mulți pacienți care pot fi tratați cu cele două acceleratoare liniare de la Spitalul Județean Galați.

Practic, softul conturează organele care nu trebuie să fie afectate de procedurile de radioterapie, astfel încât doar tumora să fie iradiată”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Secția de Radioterapie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați are două acceleratoare liniare de particule. Unitatea medicală gălățeană este un centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer, pacienți din mai multe județe fiind programați zilnic la ședințele de radioterapie.

×
Subiecte în articol: spital cancer inteligenta artificiala
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close